Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Boldog Margit - 50 éve hunyt el KODOLÁNYI JÁNOS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Boldog Margit - 50 éve hunyt el KODOLÁNYI JÁNOS
 • Boldog Margit - 50 éve hunyt el KODOLÁNYI JÁNOS
570 Ft

A Boldog Margit általános középkori problémákat, eszméket, különösen az aszketizmust, a világtól való elkülönülés eszméjét vizsgálja IV. Béla különös leányának sorsában. A könyvet ma is élvezetessé teszi Kodolányi történelmi atmoszféra teremtő képessége, hasonlíthatatlanul ízes nyelve, remek stílusa, és a gondosan megkomponált mű alakjainak reális, lélektanilag is indokolt ábrázolása.

2019. augusztus 10-én 50 éve hunyt el KODOLÁNYI JÁNOS író. Pályáját versekkel kezdte, majd a Nyugatban megjelent Sötétség című elbeszélésére felfigyelt Móricz Zsigmond, aki aztán segítette a rendszeres publikálásban. Móricz végig nagyra becsülte, 1932-ben ő tartotta a megnyitó beszédet is Kodolányi szerzői estjén a Nyugatban. S bár szociológiai írásai is kiemelkedőek, a legnépszerűbbek történelmi regényei, például a Boldog Margit és a Julianus barát, mely utóbbi szolgált a pár éve készült film alapjául. Híres könyve Az égő csipkebokor is. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kodolányi János
  Boldog Margit
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1975
  Oldalszám: 440
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9632701526

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  956602
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés