Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Bohémek és pillangók - 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 3 db
Bohémek és pillangók - 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók - 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók - 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók - 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók - 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI
570 Ft

1924. "Futótűzként terjed a hír. 'Meghalt a nagy Giacomo!' Az emberek bambán, értetlenül néznek maguk elé. Elképzelhetetlen a számukra: az élet rajongó szerelmese, akiben a legmagasabb lánggal lobogott a szenvedély, nincs többé. Egész Milánó gyászba öltözik - és gyászol egész Itália, és gyászol az egész világ: Róma, Bécs, Párizs, Buenos Aires, Budapest. Az operaházakban elmarad az előadás: az énekesnők nem tudnak énekelni, a karmesterek nem tudnak vezényelni... Milliók siratják Giacomo Puccinit. .." A csapongó temperamentumú, bővérű maestro mozgalmas és romantikus életútját ábrázoló nagyregényt a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben százezrek olvasták lelkesen.

2019. november 29-én 95 éve hunyt el GIACOMO PUCCINI olasz zeneszerző. Zenész családban nevelkedett, Luccában éltek, ahol a város zeneigazgatói posztját évtizedek óta Puccinik töltötték be, már az ükapja is ezt rangot viselte. De a korabeli ítészek persze azt gondolták, hogy Giacomo esetében az alma messze esett a fájától, ezért nem nagyon bíztak benne. Első műveit fanyalogva fogadták, annak ellenére, hogy a színházak szívesen tűzték műsorukra dallamos műveit. Szerencséjére hamar szerződést kapott egy direktortól, így mégiscsak megírhatta világhírű operáit. De munkássága később is heves viták középpontjában állt, sokan szinte istenítették, mások viszont nem sokra becsülték művészetét. Az viszont kétségtelen, hogy remek ösztönnel választotta ki operáinak szövegkönyveit, s zenedarabjai kellemes dallamvilágukkal szép közönségsikereket arattak. A kritika persze már akkor is mindig fanyalgott. Egyik legjobb művét, a Bohéméletet például a bemutató után alaposan lehúzták; "A Bohémélet - ahogy a hallgatóban nem keltett mély benyomást - az opera történetében sem hagy maradandó nyomot" - írta egy szakértő, de nem lett igaza. Hiszen a Tosca, a Pillangókisasszony, a Manon Lescaut, A Nyugat lánya vagy a Turandot kiváló zenemű, a Bohémélet pedig egyenesen a klasszikus olasz operastílus egyik utolsó nagy alkotása. A sok támadás miatt a "csekély leleménnyel rendelkező feltaláló"-nak gúnyolt komponistának nem sok békés alkotómunkával telt év jutott, ráadásul élete végére egyre súlyosbodó cukorbajával is meg kellett küzdenie. Mindössze 46 évet élt, végül gégerák vitte el. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bókay János
  Bohémek és pillangók
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 599

   

  Bókay János

  Bohémek és pillangók

  Kiadó: Zeneműkiadó

  Kiadás éve: 1960

  Oldalszám: 600

  Kötés: Keménytáblás  jó állapotú antikvár könyvek több kiadásban

 • Raktárkészlet
  3 db
  Cikkszám
  751672
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés