Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Bohémek és pillangók (1967) - 160 éve született GIACOMO PUCCINI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Bohémek és pillangók (1967) - 160 éve született GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók (1967) - 160 éve született GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók (1967) - 160 éve született GIACOMO PUCCINI
 • Bohémek és pillangók (1967) - 160 éve született GIACOMO PUCCINI
590 Ft

1924. "Futótűzként terjed a hír. 'Meghalt a nagy Giacomo!' Az emberek bambán, értetlenül néznek maguk elé. Elképzelhetetlen a számukra: az élet rajongó szerelmese, akiben a legmagasabb lánggal lobogott a szenvedély, nincs többé. Egész Milánó gyászba öltözik - és gyászol egész Itália, és gyászol az egész világ: Róma, Bécs, Párizs, Buenos Aires, Budapest. Az operaházakban elmarad az előadás: az énekesnők nem tudnak énekelni, a karmesterek nem tudnak vezényelni... Milliók siratják Giacomo Puccinit. .." A csapongó temperamentumú, bővérű maestro mozgalmas és romantikus életútját ábrázoló nagyregényt a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben százezrek olvasták lelkesen.

2018. december 22-én 160 éve született GIACOMO PUCCINI olasz zeneszerző. Munkássága heves viták középpontjában állt, sokan szinte istenítették, mások viszont nem sokra becsülték művészetét. Az viszont kétségtelen, hogy remek ösztönnel választotta ki operáinak szövegkönyveit, s zenedarabjai kellemes dallamvilágukkal szép sikereket arattak. A kritika persze már akkor is mindig fanyalgott. Egyik legjobb művét, a Bohéméletet például a bemutató után alaposan lehúzták; "A Bohémélet - ahogy a hallgatóban nem keltett mély benyomást - az opera történetében sem hagy maradandó nyomot" - írta egy szakértő, de nem lett igaza. Hiszen a Tosca, a Pillangókisasszony, a Manon Lescaut és A Nyugat lánya kiváló zenemű, a Bohémélet pedig egyenesen az  olasz operastílus egyik utolsó nagy alkotása.

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bókay János
  Bohémek és pillangók
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 599

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  112843
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés