Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Birodalom - 2005 éve született CALIGULA

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Birodalom - 2005 éve született CALIGULA
 • Birodalom - 2005 éve született CALIGULA
 • Birodalom - 2005 éve született CALIGULA
 • Birodalom - 2005 éve született CALIGULA
4 480 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2021.01.14   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Steven Saylor átütő sikerű regényének, a Róma című gigantikus történelmi eposznak a folytatásában öt generáción keresztül követhetjük az arisztokrata Pinarius család sorsát, Augustus uralkodásától a Római Birodalom fénykoráig.

A Birodalom című regényt a korszak drámai, meghatározó eseményei teszik kalandossá: a Pinarius família tagjai tanúi lesznek Tiberius fondorlatainak, Caligula őrületének, Nero hanyatlásának, valamint annak, amint Domitianus gyilkos üldözési mániája előkészíti a terepet a Traianus- és Hadrianus-féle aranykor számára. Átélhetjük a Kr. u. 64-es év nagy tűzvészét, Nero keresztényüldözését és a Colosseum megnyitását kísérő döbbenetes bemutatókat. A regény szívében azonban mindvégig a Pinariusok nehéz döntései és nemegyszer ellenállhatatlan kísértései feszülnek egymásnak. Egyikük a hírhedt Messalina játékszere lesz, másikuk egy Vesta-szűzzel szűri össze a levet, egy harmadikat Nero ejti rabul, és olyan is akad, aki teljesen átadja magát egy különös, új szektának, amely kereszténynek nevezi magát.

Steven Saylor regényével óriási feladatot tűzött ki maga elé: túlszárnyalni a szerte a világon, így Magyarországon is kirobbanó sikert aratott Rómát. A szerző maradéktalanul teljesítette a célt, és olyan regényt alkotott, amely minden olvasónak egyszeri és feledhetetlen élményt fog nyújtani.

2017. augusztus 31-én 2005 éve született CALIGULA római császár. A híres hadvezér, Germanicus fia volt, s gyermekéveit apja katonai táboraiban, a rajnai légiósok között töltötte. A katonák nagyon szerették, s mivel kis bakancsban járt, ők nevezték el "Caligulá"-nak, azaz "bakancsocská"-nak, egyébként Gaius volt a becsületes neve. Apja halála után Tiberius császár udvarába került, ahol csendben meghúzta magát, így életben maradt. Tiberius megölése után főként dicső, s nagyon népszerű apja emlékének tisztelegve kiáltották ki császárrá. Kezdetben az adók elengedésével, fényes cirkuszi játékok rendezésével nagy népszerűséget szerzett. Még egy éve sem volt a trónon, amikor súlyos betegségbe esett, s felgyógyulása után döntő változás volt tapasztalható jellemében, közkeletű vélekedés szerint egyszerűen megbolondult. Örjöngő zsarnok vált belőle, isteni tiszteletet követelt magának, és egy szokványos diktátortól eltérően nemcsak ellenségeit végeztette ki, de rokonait és barátait is. Sok híres-hírhedt tette maradt az utókorra, az egyik legismertebb közülük, hogy kedvenc lovát, Incitatust kishíján beválaszttatta a szenátusba. Az emberek rosszalló véleménye - ha volt egyáltalán valakinek bátorsága véleményt nyilvánítani - nem érdekelte. Sokszor idézte a híres Accius-sort: "Gyűlöljenek, csak féljenek". Egyetlen erényének ékesszólása tekinthető, s - ha ezt erénynek lehet nevezni - gladiátornak és kocsihajtónak valóban kiváló volt. Végül 41-ben összeesküvés vetett véget életének, egy sikátorban ölték meg. A tőle való rettegésre jellemző, hogy halálhírét sokáig el sem akarták hinni az emberek, azt gondolták ez is Caligula csele, hogy a halálhírén örvendezőket aztán legyilkolhassa. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Steven Saylor
  Birodalom
  Kiadó: Agave
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 474
  ISBN: 9786155049361

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  470809
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés