Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Betyárvilág - 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA

-25%
ÚJ
Betyárvilág - 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA
 • Betyárvilág - 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA
 • Betyárvilág - 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA
 • Betyárvilág - 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA
 • Betyárvilág - 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.02.16   A készlet erejéig!

Hősök, árulók, pökhendi földesurak, vágyakozó szerelmesek és nagy bajuszú pandúrok – ők a szereplői ennek a könyvnek, amely a 19. századi betyárvilágról szól. Akad benne vidám és tragikus történet, vaskos tréfa és szomorú románc. Hogyan csapta be Sobri Jóska a rettegett csendbiztost? Miért festette hófehérre Savanyú Jóska a csaplár tehenét? És vajon mit rejtegetett Juhász Andris az elásott fazékban? A marcona zsiványok és a lóvá tett pandúrok mellett megismerünk két kedves, ügyefogyott csirkefogót is, a hírnévről álmodozó Csirkót és Buckót. A kötet Komjáthy Istvánnak, a Mondák könyve szerzőjének eddig fel nem dolgozott gyűjtésén alapul. A korszakot megidéző, színes rajzokat Szántói Krisztián készítette.

2017. február 17-én 180 éve hunyt el SOBRI JÓSKA betyár. Pap József volt a "becsületes" neve, bár ezen jelzővel azért óvatosan kell bánni vele kapcsolatban. A délnyugati megyékben portyázott, számos vakmerő rablás fűződik a nevéhez. Már a fél ország őt kereste, amikor emberei élén szabályos ütközetet vívott az ellene küldött pandúrokkal. A csatában halálos sebet kapott, mivel azonban holttestét később nem találták, elterjedt, hogy nem is halt meg, ezért alakja köré legendák szövődtek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dóka Péter, Komjáthy István
  Betyárvilág - Történetek zsiványokról, pandúrokról
  Illusztrátor: Szántói Krisztián
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 155
  ISBN: 9789631189131

 • Cikkszám
  696522
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés