Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Beszélgetések a baloldaliságról - 90 éves HELLER ÁGNES

-25%
ÚJ
Beszélgetések a baloldaliságról - 90 éves HELLER ÁGNES
 • Beszélgetések a baloldaliságról - 90 éves HELLER ÁGNES
 • Beszélgetések a baloldaliságról - 90 éves HELLER ÁGNES
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2019.05.08   A készlet erejéig!

Milyen jövőt kínál a 21. század a baloldalnak? És mit kínál a baloldal a 21. századnak? A Szovjetunió utódállamaiban és a volt "szocialista tábor" országaiban vannak még ugyan baloldali pártok, de szinte lehetetlen megmondani, miért nevezik magukat baloldalinak és hogyan viszonyulnak a baloldali hagyományokhoz. Úgy fest, hogy ahol a kommunista elit hosszú évtizedeken át uralkodott, ott a baloldaliság eszméje kihalt. Nyugat-Európában ugyanakkor él még a baloldali hagyomány. Ha csekély is a pártok támogatottsága, és eltűntek a karizmatikus baloldali vezetők, Bécsben még ma is százezrek vonulnak fel a "munkásosztály nemzetközi seregszemléjén" az eszme nevében.

Révai Gábor és filozófus beszélgetőtársai, Heller Ágnes és Tamás Gáspár Miklós áttekintik a baloldaliság történetét, megvilágítják a liberalizmushoz fűződő viszonyát, és elmagyarázzák, miért is válhatott a "baloldali" jelző már-már szitokszóvá egyik-másik országban. Mindeközben pedig saját, sokszor ambivalens viszonyukat is tisztázzák a baloldali ideológiákhoz.

2019. május 12-én 90 éves HELLER ÁGNES filozófus. Lukács György tanítványa volt, s bár negyedszázada elhunyt férjével, Fehér Ferenccel több híres tanulmánykötetet publikált, politikai okokból a hetvenes években emigrálni kényszerült. Több tekintélyes külföldi egyetemen tanított, majd éppen három évtizede, 1989-ben tért haza, s azóta ismét jelentős publikációi jelentek meg, s rendre nagy sikert arat a médiában is, amelynek egyik részében gyakran és szívesen látott vendég. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Beszélgetések a baloldaliságról
  Heller Ágnessel és Tamás Gáspár Miklóssal Révai Gábor
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 151
  ISBN: 9789634334644

 • Cikkszám
  443116
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés