Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Berlioz (Kroó György) - 150 éve hunyt el HECTOR BERLIOZ

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Berlioz (Kroó György) - 150 éve hunyt el HECTOR BERLIOZ
 • Berlioz (Kroó György) - 150 éve hunyt el HECTOR BERLIOZ
 • Berlioz (Kroó György) - 150 éve hunyt el HECTOR BERLIOZ
 • Berlioz (Kroó György) - 150 éve hunyt el HECTOR BERLIOZ
570 Ft

Francia romantikus zeneszerző, ragyogó író és kritikus. Orvosi tanulmányait félbehagyva tért át a zeneszerzésre. A Párizsi Konzervatórium növendékeként elnyerte a Római nagydíjat. Műveinek java programzene, irodalmi eredetű témák feldolgozása, fantáziadús zenei színekkel. Jellemző vonásuk az egységet biztosító visszatérő téma. Elismert karmester volt. Hangszereléstana máig alapvető kézikönyv. Művei nyitányok, szimfóniák, kórusművek, operák, dalok. Meghangszerelte a Rákóczi-indulót és befoglalta a „Faust elkárhozása” című szimfónikus művébe.

Leghíresebb műve a Fantasztikus szimfónia, amelyben először alkalmazta a tételeken végigvonuló vezérmotívumot, mely mindig új hangulatot, érzelmet hoz. Az elsők között volt, aki a művész legbensőbb érzéseit, szenvedéseit zenei vallomássá, programzenei alkotássá formálta. Szinte rákényszeríti a hallgatót, hogy együtt örüljön, együtt szeressen és szenvedjen az alkotóval. Az 5 tételes zenemű szöveges programja szerint egy szerelmében csalódott művész látomásairól,vízióiról szól a szimfónia. (1803-1869)

2019. március 8-án 150 éve hunyt el HECTOR BERLIOZ francia zeneszerző. Főként műveinek hangszerelését dícséri a kritika, jórészt ő volt a modern zenekar megteremtője, bár akkoriban művészete eléggé magányosan állt a zene világában. Nem is értékelték sokra munkásságát, csak halála után évtizedekkel fedezték fel zsenialitását. Külföldön némiképp nagyobb elismerés övezte, Magyarországon például a Rákóczi-induló zenekari feldolgozásával aratott sikert, amelyet később bedolgozott Faust elkárhozása című egyik fő művébe. Ismert zenedarabja még a Fantasztikus szimfónia, a Requiem és a Római karnevál, valamint A trójaiak című opera. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kroó György
  Berlioz
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 396

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  467784
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés