Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Berda József - 115 éve született BERDA JÓZSEF

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Berda József - 115 éve született BERDA JÓZSEF
 • Berda József - 115 éve született BERDA JÓZSEF
 • Berda József - 115 éve született BERDA JÓZSEF
 • Berda József - 115 éve született BERDA JÓZSEF
590 Ft

Berda József századunk egyik legeredetibb és legmagányosabb magyar költője. Szent Ferenc és Rabelais örökösének vallotta magát – annak látták bírálói is –, hedonista volt és áhítatos szépségrajongó, nyomorgó újpesti proletár és a Nyugat költője, József Attila barátja és Kosztolányi Dezső pártfogoltja, a mindig-reménykedve megidézett szabadság és a testi örömök tiszta szavú, bátor énekese. Kosztolányi Dezső így köszöntötte egy levelében: „Ezek a versek valósággal kiharsantak. Csak akkor kell verset írni, ha ésszel nem tudjuk kifejezni azt, amit mondani akarunk, s annyi bennünk a bátorság s csikótűz, hogy semmire sem vagyunk tekintettel.” Vargha Kálmán monográfiája – az első Berda-monográfia – új adatok feltárásával, kivált a költő eddig ismeretlen levelezésének publikálásával végigköveti Berda József életútját, árnyalt portrét fest újabb irodalmunknak erről a kivételesen szeretetreméltó alakjáról, és pontos, finom elemzésekkel segíti verseinek teljesebb megértését.

2017. február 1-jén 115 éve született Budapesten BERDA JÓZSEF költő. Az ellentétek költője volt; ő maga egész életében szűkös körülmények között élt, versei azonban az élet napos oldalának nagyszerűségét éneklik meg. Remek verseket írt például az evés és az ivás élvezetéről, nem véletlen, hogy első kötete elé Krúdy Gyula írt előszót. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vargha Kálmán
  Berda József
  Arcok és vallomások
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1982
  Oldalszám: 312
  ISBN: 9631519430

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  689414
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés