Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Bejöhetsz hozzám panaszkodni - 115 éve született PALOTAI BORIS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Bejöhetsz hozzám panaszkodni - 115 éve született PALOTAI BORIS
 • Bejöhetsz hozzám panaszkodni - 115 éve született PALOTAI BORIS
570 Ft

A címben szereplő mondatot Linda, a tanítónő mondja férjének, Kamarás Imrének, amikor az bejelenti: mással fog élni ezután. Linda nem akar szakítani, reménykedik, hogy egyszer még jóra fordulnak a dolgok. Ezért aztán továbbra is nyitva hagyja az ajtaját.
Mint ahogy nyitva áll az írónő, Palotai Boris ajtaja is: hősei – fiatalok és öregek, házasok és egyedülállók, jómódúak és szegények, elhagyottak és elhagyók, boldogtalanok és még boldogtalanabbak – bármikor bemehetnek panaszkodni hozzá. Ő pedig, ha tanácsot nem is mindig tud adni nekik, megírja történetüket nekünk, olvasóknak.

2019. május 23-án 115 éve született Nagyváradon PALOTAI BORIS írónő. Élménygazdag - bár nem túl mozgalmas - élete volt, s mivel egy híján nyolcvan évet élt, volt mit megírnia. Ráadásul korán is kezdte; huszonévesen már könyvei jelentek meg, pályadíjat nyert az Athenaeumtól és pályázatot a Nyugatnál. Nővé is hamar megérett, éppencsak betöltötte tizenhetedik életévét, amikor férjhez ment, gyereket szült, s még nem volt húszéves, amikor özvegyen maradt. Tragikusan gyönyörű eset; olyan szerelmesek voltak a férjével, hogy átsétáltak egy emlékezetesen cudar szilveszter éjszakát - amikor a madarak lefagytak az ágakról -, a férje megfázott, és a tüdőbaj másfél év alatt elvitte. Egyszer látta a kisfiát, egy üvegajtón keresztül. Regénybe illő történet, s bár számos remek regény, novella, filmforgatókönyv fűződik a nevéhez, ezt sosem írta meg - bár élete végén egyszer írásban elmesélte. Nagyon meggondolta, mit hogyan ír, művei ugyanis rendkívül népszerűek voltak, így vigyáznia kellett minden mondatára. Egyszer például felkereste egy ismeretlen lány, hogy tudja, a Zöld dió című regényének női főszereplőjét róla mintázta, változtassa meg tehát azonnal a szomorú befejezést, mert ő boldog akar lenni. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Palotai Boris
  Bejöhetsz hozzám panaszkodni
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1982
  Oldalszám: 272
  ISBN: 9632717236

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  328139
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés