Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Barátom, Hitler és Madame de Sade

-25%
ÚJ
Barátom, Hitler és Madame de Sade
6 500 Ft
Akció: 4 875 Ft
Kezdete: 2015.01.01   A készlet erejéig!

"Misima tehetsége egészen kivételes, és ez nemcsak japán, hanem világszínvonalú tehetség. Talán háromszáz évente ha egyszer születik ekkora zseni, mint ő" - nyilatkozta róla a Nobel-díjas barát és mester, Kavabata Jaszunari nem sokkal az író döbbenetes és elképesztő öngyilkossága előtt. Misima (1925-1970) életműve mérhetetlenül gazdag, szerteágazó és roppant izgalmas. Ha csupán a színházi elemekre koncentrálunk, akkor is hihetetlen méretű és súlyú anyaggal van dolgunk. (Jámbor József)

Az irodalmi Nobel-díjra több ízben felterjesztett Misima Jukio a modern korba helyezett klasszikus japán nó-drámáiban és más színdarabjaiban a szépség mindenek felettiségét hangsúlyozta. Kifinomult esztétikai érzékenységű, kritikai szellemű műveiben a japán író a klasszikus szépségideál megformálására törekedett modern nyelvi eszközökkel. Ugyanakkor a szadista brutalitás, a pusztítás gyönyöre sem volt idegen tőle.
Színházainkban számos darabját bemutatták már, de színdarabjai nagy részét eddig még magyarra sem fordították. Drámáinak összegyűjtött megjelentetése hézagpótló vállalkozás a magyar könyvkiadásban. (Vihar Judit)

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Mesés Kelet - Ázsia és könyvek

 • Misima Yukio
  Barátom, Hitler és Madame de Sade
  Kiadó: Napkút
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 627
  ISBN: 9789632633756

 • Cikkszám
  965306
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés