Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ballagó idő - 120 éve született FEKETE ISTVÁN

-25%
ÚJ
Ballagó idő - 120 éve született FEKETE ISTVÁN
 • Ballagó idő - 120 éve született FEKETE ISTVÁN
 • Ballagó idő - 120 éve született FEKETE ISTVÁN
 • Ballagó idő - 120 éve született FEKETE ISTVÁN
 • Ballagó idő - 120 éve született FEKETE ISTVÁN
2 790 Ft
Akció: 2 093 Ft
Kezdete: 2020.01.23   A készlet erejéig!

"Közel jött hozzám a város, szinte rám telepedett erőszakos nagyságával, színével, szagával, kissé idegenes nyelvével is, de a szülőfalumat el nem nyomhatta, meg nem sérthette, még csak nem is homályosíthatta el sem akkor, sem később, és azóta sem soha. Tudom, hogy Gölle azóta megváltozott formájában, szokásaiban és bizonyára nyelvében is, de az a falum, amelyben én születtem, a nagy béke zsúpos házainak sora, az emberek szíve, a Kácsalja és a Cönde, a templom és a temető meg nem változhattak soha, mert emlékeim lelkében őrzöm őket, s ez a lélek örökkévaló."
Fekete István önéletrajzi regényében gyermek- és ifjúkorát eleveníti fel láttató erővel, az egymásra toluló emlékek látszólag szeszélyes, de mindig a cél irányába igazodó rendjét követve. A Ballagó idő messze túlmutat a megélt eseményeken: bevezet az író különös hangulatokkal teli világába, beavat megérzéseibe, legbensőbb titkaiba – fénykép is a kötet mindazokról, akik emberségét formálták.

2020. január 25-én 120 éve született FEKETE ISTVÁN író. Gazdatiszt volt, s évekig dolgozott a Földművelésügyi Minisztériumban, de mezőgazdászként - mi tagadás - nem írta be nevét a tudomány aranykönyvébe. Annál inkább beírta a magyar irodalomtörténetbe, hiszen az állatregények legjelesebb alkotója volt. Érdekes módon mégis egy "kalandregényével", A koppányi aga testamentumával tűnt fel egy pályázaton, de ettől fogva jórészt olyan könyveket írt, amelyek főhősei az állatok voltak. Összesen harmincnyolc könyve jelent meg, amelyek közül talán a Vuk, a Lutra és a Bogáncs a legnépszerűbb. Ezek révén lett immáron több generáció kedvence a róka, a vidra és a fekete puli. Bogáncs különben a valóságban is létezett, négy évvel élte túl gazdáját. Híres könyve a Tüskevár is, amelyet - sok más művéhez hasonlóan - meg is filmesítettek. Kiváló könyvei amellett, hogy szórakoztatóak, külön is értékesek, hiszen az ő regényei hozták be a magyar irodalomba a természet szeretetének és tiszteletének ügyét, így személyében a modern természetvédelem egyik atyját tisztelhetjük. Sokat dolgozott az állat- és tájvédelemért, bár ő ezt nem tekintette munkának. Az írást is szórakozásnak fogta fel. "Szórakozás" közben érte a halál is, kedvenc kis szobájában, a "kuckóban" hajnali háromkor, a kéziratai fölött kapott infarktust. Az olvasók százezrein kívül regényhősei is megsiratták, amint Ruffy Péter írta csodaszépen, búcsúztatták őt "madarai, erdei, kopott legelők, puha gyalogutak, a súlyos illatú bodzavirágok, az építkező rendnek, s a szakadatlan pusztulásnak az a világa, amelynek természet a neve". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fekete István
  Ballagó idő
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 473
  ISBN: 9789631187373

 • Cikkszám
  257637
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés