Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Baljós kanyar - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV

-25%
ÚJ
Baljós kanyar - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV
 • Baljós kanyar - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.07.01   A készlet erejéig!

A Baljós kanyar drámai erejű vízió a huszadik század emberéről, akit egy izmosodó zsarnoki állam fenyeget – olyan állam, mely az Egyenlőség és Közösség jól ismert jelszavainak leple alatt elpusztítja nemcsak a szabad gondolatot, hanem az igaz és mély emberi érzelmeket is.

Adam Krug, a filozófus azon kevesek egyike, akik még őrzik szellemi függetlenségüket, s ezért akarja megtörni, hatalma alá gyűrni őt egykori iskolatársa, Paduk, az Átlagemberek Pártjának vezetője: az új szörnyállam vezetője.

A nyitó jelenettől kezdve, mely egy kórházban játszódik, ahol a filozófus felesége meghal, az utolsó lapokig, melyeken a szerző, mint Prospero A vihar végén, visszaveszi az uralmat a képzelete által teremtett lények fölött, iszonyatos, egyre növekvő intenzitású dráma zajlik, melynek színe egy álom hátborzongató, villódzó ragyogása.

A Baljós kanyar, Nabokov 1946-ban alkotott regénye páratlanul finom művészi eszközökkel megformált antiutópia, mely izzó gúnnyal parodizálja a fasizmust és a kommunizmust, a század minden kannibál eszméjét, a múlt, a jelen és a jövő valamennyi, önmagát mindenhatónak képzelő diktátorát.

A gyilkos gúny mögött a regény ritmusát egy szerető, gyászoló, megözvegyült, aggódó szív dobogása és egy zseniális elme lüktetése adja...

2017. július 2-án 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV orosz író. Húszéves korától az Egyesült Államokban élt, megkapta az állampolgárságot is, s műveit is angolul írta. Egyetemi irodalomtanár volt, s 1955-ben ismerte meg nevét a világ, amikor megjelent óriási vihart kavart könyve, a Lolita, amelyből Stanley Kubrick 1962-ben nagysikerű filmet készített. A Lolita megjelenésekor egyenesen pornográfnak számított, de azóta is viták kereszttüzében állnak a mind újabb filmes feldolgozások. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vladimir Nabokov
  Baljós kanyar
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 297
  ISBN: 9789630795555

 • Cikkszám
  107345
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés