Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Balgák bölcsessége - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Balgák bölcsessége - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
 • Balgák bölcsessége - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
 • Balgák bölcsessége - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
 • Balgák bölcsessége - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
590 Ft

A XVIII. század világába vezet el bennünket a neves német író, Lion Feuchtwanger regénye. A felvilágosodás nagy gondolkodójával, Jean-Jacques Rousseauval ismerteti meg olvasóit. Hősének életét mesélve mondja el annak nézeteit és eszméit, melyek harcra buzdítottak a feudális eszmék és intézmények ellen. Rousseau rendíthetetlenül hitt abban, hogy az embereket meg lehet szabadítani a jellemüket megrontó társadalomtól. A fordulatos cselekményű regény azonban túl is lép hősének életén, s bemutatja leghívebb tanítványainak, a francia jakobinusoknak törekvéseit mesterük gondolatainak megvalósítására. A könyv egyszerre szolgál élvezetes és tanulságos olvasmánnyal az érdeklődőknek.

2017. június 28-án 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU francia író és filozófus. Neve hallatán mindenkinek a Vissza a természetbe! jelszó jut eszébe, pedig nem ő találta ki, sőt évekig tiltakozott az ellen, hogy neki tulajdonítsák, hiába. Tulajdonképpen véletlenül lett a hozzá kapcsolt mozgalom jelképe, egyszer ugyanis meghirdettek egy pályázatot a tudományok és művészetek hatásáról, amelyre - hogy elüssön minden többi pályázótól, akik természetesen jótékonyságukat fejtegették - szinte mókából olyan írást adott be, amelyben káros voltuk mellett érvelt. Meg sem gondolta, hogy óriási sikert arat vele, s kezdetben nem is bánta, hogy komolyan vették tréfáját, mert általában kudarc övezte minden cselekedetét. Kidolgozott például egy számokra alapozott kottaírási módszert, amellyel éppúgy megbukott, mint zenés darabjával, amelyet ő maga is alig tudott végigülni. De a nagynéha jött sikernek sem tudott örülni, amikor egy művének megtekintése után a király kitüntetésre a palotába hívta, félt elmenni, nehogy izgalmában bepi...jen. Vizelési zavarai mellett sokat kínlódott a nőkkel is, végül elvett egy imbecillis szolgálólányt, az egyetlen nőt, akivel szemben még őt sem gyötörte kisebbrendűségi érzés. Rousseau-t tekintjük a modern pedagógia egyik legnagyobb alakjának, mi sem természetesebb hát, hogy ő maga meg sem próbálkozott vele; újszülött gyermekeit lelketlenül azonnal lelencbe adta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Lion Feuchtwanger
  Balgák bölcsessége
  avagy Jean-Jacques Rousseau halála és megdicsőülése
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1965
  Oldalszám: 512

  kitűnő állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  844648
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés