Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az üvegbura - 55 éve hunyt el SYLVIA PLATH

-25%
ÚJ
Az üvegbura - 55 éve hunyt el SYLVIA PLATH
 • Az üvegbura - 55 éve hunyt el SYLVIA PLATH
 • Az üvegbura - 55 éve hunyt el SYLVIA PLATH
 • Az üvegbura - 55 éve hunyt el SYLVIA PLATH
3 290 Ft
Akció: 2 468 Ft
Kezdete: 2018.02.10   A készlet erejéig!

"Furcsa, fülledt nyár volt, azon a nyáron ültették villamosszékbe Rosenbergéket, és én nem tudtam, mit keresek New Yorkban."

Egy idegösszeomlás története kezdődik ezekkel a szavakkal. A tizenkilenc éves Esther Greenwoodnak Amerika tálcán kínálja a karriert: felveszik ösztöndíjjal a legjobb iskolába, majd tizenketted magával megnyeri egy divatlap pályázatát, egy hónapra New Yorkba kerül, fogadások, díszebédek, hírességek forgatagába. Csakhogy ő valami többet és tisztábbat vár a társadalomtól, mint az őtőle, és ezért nem tud beilleszkedni a nagy gépezetbe.

"Bizonyára úgy illett volna, hogy én is repüljek a lelkes örömtől, mint a többi lány, de - valahogy nem voltam rá képes. Nagyon-nagyon csendesnek és üresnek éreztem magam, akár egy tornádó magja, ahogy csak sodródik kábultan a körülötte tomboló pokoli zűrzavar legközepén."

A történet: ennek a baljós hasonlatnak a kibontakozása, a betegség első tüneteitől a közönyös pszichiáter kontárul alkalmazott elektrosokk-terápiáján át a hajszál híján sikeres öngyilkosságig. Végül a gyógyulás tétova stációi következnek, az életbe visszavezető út lehetőségét sejtetve - ami a valóságban tragikusan ideiglenesnek bizonyult. Mert Az üvegbura önéletrajzi mű: az újabb angol-amerikai líra talán legeredetibb tehetségének egyetlen nagyobb szabású prózai alkotása. Megjelenésének évében Sylvia Plath öngyilkos lett.

2018. február 11-én 55 éve hunyt el SYLVIA PLATH amerikai író, költő. Jelentős irodalmár volt, de munkásságát alapvetően meghatározta - és gyakran akadályozta - gyönge idegrendszere, az elmegyógyintézetet is megjárta, s végül harminc évesen öngyilkos lett. Leghíresebb műve Az üvegbura, amely - több más könyvével együtt - magyarul is megjelent. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sylvia Plath
  Az üvegbura
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 288
  ISBN: 9789630799195

 • Cikkszám
  707874
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés