Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az utolsó mohikán - 230 éve született JAMES FENIMORE COOPER

-25%
ÚJ
Az utolsó mohikán - 230 éve született JAMES FENIMORE COOPER
 • Az utolsó mohikán - 230 éve született JAMES FENIMORE COOPER
 • Az utolsó mohikán - 230 éve született JAMES FENIMORE COOPER
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft
Kezdete: 2019.09.12   A készlet erejéig!

Cooper könyveiért több mint száz éve lelkesedik az ifjúság. Generációkat bűvölt el kalandosságával, hiteles természetével, örökéletű romantikájával. Az utolsó mohikán abban az időben játszódik, amikor az angol és a francia gyarmatosítók elkeseredett harcot vívtak egymással Észak-Amerika birtokáért, az indián törzsek pedig részben a franciák, részben az angolok szövetségeseivé lettek, miközben saját területük egyre zsugorodott.

Történetünkben Munro alezredes leányai egy angol katonatiszt kíséretében az őserdőn keresztül apjukhoz igyekeznek a William Henry-erdőbe. Vezetőjük egy irokéz indián, aki az angolok szolgálatában áll, noha törzse a franciák szövetségese. Magua, az irokéz, tévútra csalja őket, mert gyűlöli az alezredest. Szerencsére találkoznak Sólyomszemmel, aki két mohikán barátja társaságában arra vadászik.

Az izgalmas történet folyamán a tábornok két lánya két ízben is indián fogságba esik. Hősi halált hal az ifjú mohikán, akivel kivész a mohikánok nemes indián törzs.

A 2017-es és az annál korábbi kiadások az eredeti mű rövidített, átdolgozott változatai.
A Park kiadó 2019-es kiadásaiban az eredeti mű teljes szövegének fordítása szerepel.

2019. szeptember 15-én 230 éve született JAMES FENIMORE COOPER amerikai író. Apja az amerikai történelem jeles alakja volt, a Kongresszus tagja, aki több települést is alapított, a kis James is az apuka által alapított Cooperstownban nőtt fel. Ritka vásott kölyök volt, tanulni nem szeretett, állandóan a csínytevésen járt az esze, gyakran keveredett verekedésbe és rendszeresen ellopta társai uzsonnáját, így iskolai pályafutása idő előtt kényszerű véget ért, miután fel akarta robbantani az iskolát. De nem esett kétségbe, beállt tengerésznek a hadiflottához, hadnagyi rangig vitte, majd lemondott tiszti rendfokozatáról, majd benősült egy előkelő családba, miáltal a jövője is biztosítva volt. De közben gazdálkodtak is, volt egy bálnavadász hajójuk, és szépen nevelték öt gyereküket. Szabadidejében olvasgatott, majd maga is írni kezdett, felesége pedig biztatta ura kedvtelését. A szórakozásból művelt írogatás aztán nem várt eredményt hozott, Cooper indiánregényei óriási sikert arattak, az öt regényből álló Nagy indiánkönyv generációk egész sorának volt - és maradt - kedvenc olvasmánya világszerte. A Nagy indiánkönyv egyes darabjai önállóan is nagyon olvasottak voltak, hiszen a Vadölő, Az utolsó mohikán, a Nyomkereső, a Bőrharisnya és A préri külön kötetben, s nem egy időben jelent meg. Cooper könyveivel már életében hírnevet szerzett, regényei az amerikai nemzeti mítosz részévé váltak, őt pedig tiszteletből kinevezték Franciaországba konzulnak. Nyolc évig élt Lyonban, hazatérése után pedig mint a nemzet írója éldegélt Cooperstownban. Regényeit már megjelenésük után pár évvel kiadták magyarul is, s azóta számos kiadást értek meg. Cooper egy nappal 62. születésnapja előtt hunyt el, szeretett felesége négy hónappal élte túl urát. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • James Fenimore Cooper
  Az utolsó mohikán
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 428
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789633554647

 • Cikkszám
  875594
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés