Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az utolsó háború - 1840 éve hunyt el MARCUS AURELIUS

-25%
ÚJ
Az utolsó háború - 1840 éve hunyt el MARCUS AURELIUS
 • Az utolsó háború - 1840 éve hunyt el MARCUS AURELIUS
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2020.03.08   A készlet erejéig!

Marcellus Mihály Marcus Aurelius Pannóniában-sorozatának harmadik, befejező kötete Marcus Aurelius Antoninus császár uralkodásának idején, a szerző A Pannon című regényének eseményeit követően játszódik Pannonia provinciák területén. A regény főszereplői történelmi alakok: mind Marcus Valerius Maximianus pannoniai születésű nemes, a parthus háború veteránja, aki szülőföldjére visszatérve újra fegyvert fog a limest áttörő germánok ellen, mind a Római Birodalom egyik korabeli ellensége, a szarmaták királya, Zanticus. A markomannok, quadok és szarmaták szövetsége a számukra megalázó békeszerződést felrúgva meglepetésszerű támadást indít Pannonia provinciák ellen. Felperzselik a limes menti tanyákat, helyőrségeket, kisvárosokat. Mélyen a tartomány belsejébe nyomulva halált, szenvedést hoznak az ott lakókra, katonákra és békés lakosokra egyaránt. Rómában az idősödő Marcus Aurelius Antoninus fia és társuralkodója, Commodus környezetében megjelennek a pénz- és hataloméhes talpnyalók, akik kitartó és eszközökben nem válogató aknamunkával egyengetik az utat az ifjú Augustus egyeduralma és saját ambícióik mielőbbi beteljesülése előtt.

Marcellus Mihály Pannonia Romanum símű regénysorozata rendkívül alapos történelmi kutatómunkára támaszkodva, hagyományőrzőként saját élményekből is táplálkozva mutatja be az i. sz. II. századi Pannonia provinciák történetét. A regények fordulatokban gazdag cselekménye mellett színes, plasztikus képet fest a korabeli Dunántúl életéről: a hódítókéról, mint a meghódítottakéról, a kézművesekéről és az előkelőkéről, a közkatonákéról és a hadvezérekéről, a helytartókéról és a császárokéról.

2020. március 17-én 1840 éve hunyt el MARCUS AURELIUS római császár

Már fiatalon rendkívüli képességeket árult el magáról, nem érdemtelenül fogadta fiává Antoninus Pius császár, aki caesari ranggal is kitüntette az ifjút. Marcus Aureliusnak nem szállt fejébe a dicsőség, szorgalmasan tovább folytatta filozófiai tanulmányait, s amikor 161. március 7-én a császári trónra lépett, személyében az akkori világ egyik legműveltebb embere lett a földkerekség legnagyobb birodalmának teljhatalmú ura.

Már kortársai is benne látták az évszázados álom, a platóni ideák, a filozófus-császár uralmának megvalósulását. S ő nem is okozott csalódást. Mind háborúban, mind békében kiválóan helytállt, biztosította birodalmának dunai határait, és mindent megtett népének boldogságáért. Katonái egyenesen csodatévőnek tartották, kegyességéről, jótetteiről legendák születtek, humanizmusára jellemző - az újkori politikusok számára azonban bizonyára teljességgel érthetetlen -, hogy a természeti csapások és járványok sújtotta nehezebb években elengedte az adókat. Amilyen kiválóan igazgatta hatalmas birodalmát, olyan szerencsétlen volt a magánéletben, felesége, Faustina fűvel-fával megcsalta, sokak szerint gyermeküknek, a vérszomjas Commodusnak sem a derék császár, inkább egy gladiátor lehetett a vérszerinti apja.

Halálakor milliók gyászolták őszinte fájdalommal. Uralkodása alatt többször megfordult hazánk mai területén is. Errefelé készült ránk maradt filozófiai könyve, az Elmélkedések egy része is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Marcellus Mihály
  Az utolsó háború
  Marcus Aurelius Pannóniában 3.
  Kiadó: Gold Book
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 396
  ISBN: 9789634263524

 • Cikkszám
  331462
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés