Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az utazás filozófiája - 125 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND

-25%
ÚJ
Az utazás filozófiája - 125 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND
 • Az utazás filozófiája - 125 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND
 • Az utazás filozófiája - 125 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND
 • Az utazás filozófiája - 125 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND
2 750 Ft
Akció: 2 063 Ft
Kezdete: 2019.10.07   A készlet erejéig!

Justh Zsigmond (1863–1894) a XX. századi magyar irodalom egyik fontos előkészítője volt – regényei, novellái s különösen naplója, poétikai előkészítője a Nyugat-nemzedék színrelépésének. Különc és tragikus életű dandyként utazta be a korabeli glóbuszt – utazási írásai most jelennek meg először kötetben.

Az utazás filozófiája az első mélyebb magyar nyelvű felfedezése a Földközi-tenger mellékének, Egyiptomnak és Indiának. Justh Zsigmond is nyomatékosítja az utazók klasszikus bölcsességét, hogy az utazás hajón, vasúton, akár szekéren, szamár, teve- vagy elefántháton mégis leginkább a belső tájak megismerésére szolgál.

2019. október 9-én 125 éve hunyt el JUSTH ZSIGMOND író. Külföldön tanult, jogi és közgazdasági tanulmányokat folytatott, de Reviczky Gyula biztatására szépirodalommal kezdett foglalkozni. Első elbeszélései 1887-ben jelentek meg, korai művei francia hatás alatt születtek. Naplójának Párizsban vezetett része is különösen izgalmas olvasmány, hiszen olyan hírességek mindennapjairól szól, mint Munkácsy Mihály vagy Sarah Bernhardt. Hazatérése után érdeklődése a népélet felé fordult, témáit gyakran választotta a falu világából. Legjelentősebb könyve a Gányó Julcsa és A puszta könyve, valamint utolsó regénye, A pénz legendája. A hit című könyvét később népszínművé dolgozták át. Élete vége felé súlyos tüdőbaja miatt délszaki vidékekre menekült, Itálián és Franciaországon kívül járt Egyiptomban és Indiában is, de a halál mégis utolérte. Fiatalon hunyt el, alig múlt harmincéves, amikor Cannes-ban örökre lehúnyta a szemét. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Justh Zsigmond
  Az utazás filozófiája
  Kiadó: Kortárs
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 280
  ISBN: 9789639985438

 • Cikkszám
  109639
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés