Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az ötödik pecsét - 90 éve született SÁNTA FERENC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Az ötödik pecsét - 90 éve született SÁNTA FERENC
 • Az ötödik pecsét - 90 éve született SÁNTA FERENC
 • Az ötödik pecsét - 90 éve született SÁNTA FERENC
990 Ft

A regény cselekménye 1944-ben, a nyilas terror napjaiban játszódik. Négy kisember beszélget estéről estére egy kocsmában az élet nagy kérdéseiről, erkölcsről, lelkiismeretről. A könyv megfordítja a mindennapi históriát: ezek az emberek, amikor komolyan, őszintén végiggondolják a sors kínálta lehetőséget – embertelenség árán menekülni az embertelen pokolból –, elbuknak, de amikor maga az élet állítja eléjük a nagy kérdést, egytől egyig az emberi tisztaság és bátorság hőseivé magasodnak.

2017. szeptember 4-én 90 éve született Brassóban SÁNTA FERENC író. Gyári munkásból lett író, első művei az ötvenes években jelentek meg, két legjobb könyve pedig a hatvanas évek első felében. A Húsz óra és Az ötödik pecsét a magyar irodalomtörténetben is kiemelt helyet foglal el. Mindkettőből remek film készült, sőt, a Fábri Zoltán rendezte Az ötödik pecsét minden idők egyik legjobb magyar filmje. Ismert műve Az áruló című kisregénye, illetve Isten szekerén címmel megjelent novellái. A Kossuth-díjas író 2008-ban hunyt el.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sánta Ferenc
  Az ötödik pecsét
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 346
  ISBN: 9631502708

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  636428
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés