Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az ország titka - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Az ország titka - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
 • Az ország titka - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
 • Az ország titka - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
570 Ft
Nincs raktáron

Marcus Mezentius Manilianus, az ifjú római polgár Alexandriában tölti a telet, szerelmét, Tulliát is odavárja Rómából. Csömörig lakott már minden testi gyönyörűséggel, melyet az elpuhult keleti nagyváros fürdői kínálnak, s egyre inkább tudásra éhesen tanulmányozza a híres alexandriai könyvtár tekercseit. Lassan arra a felismerésre jut, hogy az idő, melyben él, nagy világfordulattal terhes. A filozófia, a csillagászat, a régi jóslatok mint azt sugallják, hogy mintegy harminc évvel azelőtt meg kellett születnie valakinek, aki a világ királya lesz. Egy furcsa, keleties öltözetű férfi zaklatott szavaira lesz figyelmes az egyik téren, s hirtelen elhatározással hajóra száll, hogy eljusson a zsidók fővárosába, Jeruzsálembe, s felajánlja szolgálatait a világ új urának. Jeruzsálem előtt, egy hegyen aztán római katonákat pillant meg, átkozódó, síró tömeget, s három keresztfát: a középsőn Jézus függ, a felirat szerint a zsidók királya. Megtalálta hát, akit keresett, de későn. Vagy mégsem? Ahogy telnek a napok érthetetlen hírek jutnak a fülébe, különös jelenések tanúja lesz Marcus, s elhatározza, utánajár a dolognak.

Waltari regénye az Újtestamentum világába viszi el az olvasót. Szemünk előtt elevenednek meg Jézus életének eseményei, érthető-érthetetlen csodák tanúi leszünk mi is, míg a Biblia rendkívül érzékletesen megjelenített tájait járva megismerkedünk mindazokkal, akik részesei az evangéliumi történetnek.

2019. augusztus 26-án 40 éve hunyt el MIKA WALTARI finn író. Történelmi regényeivel szerzett elismerést, melyek közül a magyarul is olvasható Szinuhe, a Mikael Hakim és az Aranyhajú a legolvasottabb. Emellett egyébként írt kisregényeket, elbeszéléseket, detektívregényeket, színdarabokat, rádiójátékokat, filmforgatókönyveket és kritikákat is.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mika Waltari
  Az ország titka
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 412
  ISBN: 9630734419

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  570722
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés