Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az olimpiák története - 25 éve hunyt el KERESZTÉNYI JÓZSEF

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Az olimpiák története - 25 éve hunyt el KERESZTÉNYI JÓZSEF
 • Az olimpiák története - 25 éve hunyt el KERESZTÉNYI JÓZSEF
590 Ft

Az olimpiai játékok ma már hozzátartoznak mindennapi életünkhöz, és a világ legjobb sportolóinak négyévenkénti találkozóit azok is feszült figyelemmel kísérik, akik máskor egy-egy kiemelkedő sportteljesítményről szóló hír olvasása közben legfeljebb elismerően bólintanak.

Ebben a könyvben a szerző elevenen és színesen mutatja be a görögök nagy nemzeti játékainak mondai eredetét, virágzását és hanyatlását. Szakavatott tollal foglalja össze a napjaink legnagyobb nemzetközi sportjátékaivá lett modern kori olimpiák felújításának körülményeit. Megemlékezik a párizsi Sorbonne-egyetem 1894 júniusában tartott kongresszusáról, amelyen a francia Pierre Coubertin javaslatára elhatározták a négyévenkénti játékok újbóli megrendezését, majd történeti összefüggéseiben mutatja be az olimpiai játékok diadalmas útját.

2017. június 30-án 25 éve hunyt el Siófokon KERESZTÉNYI JÓZSEF sporttörténész. Kezdetben a Nemzeti Sport munkatársa volt, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem könyvtárában dolgozott, s tanársegédként az Eötvös Kollégiumban a világon először ő indította meg az olimpiatörténet felsőfokú oktatását. Ö maga az ötkarikás játékok legjelentősebb hazai kutatója volt, megírta az olimpiák történetét az ókori kezdetektől szinte haláláig, de könyvben foglalta össze a Magyar Olimpiai Bizottság történetét is, s megírta a BEAC históriáját. Jeles numizamtikus volt, úttörő jelentőségű kutatásokat folytatott az olimpiai érmészet területén is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Keresztényi József
  Az olimpiák története
  Olümpiától Münchenig
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 237

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  327893
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés