Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Az ókori világ elfeledett népei

-30%
ÚJ
Az ókori világ elfeledett népei
 • Az ókori világ elfeledett népei
 • Az ókori világ elfeledett népei
 • Az ókori világ elfeledett népei
 • Az ókori világ elfeledett népei
 • Az ókori világ elfeledett népei
8 790 Ft
Akció: 6 150 Ft
Kezdete: 2022.10.20   A készlet erejéig!

Ez a gazdag képanyaggal rendelkező kiadvány az ókor elfeledett népeinek történetét és jeles személyiségeit idézi fel Nagy Sargontól a barbár törzsek támadásain keresztül egészen a Római Birodalom bukásáig. A kiadvány célja felhívni a figyelmet arra, hogy a civilizáció az emberiség kollektív projektje. Modern világunk nem csak a „nagy” civilizációknak köszönhetően tudott létrejönni.

A könyv olyan ókori népekről szól, amelyek történetét az emberiség már rég elfeledte, de tetteik a mai napig hatással vannak életünkre. Előfordulhat, hogy csak egy dolog maradt meg velük kapcsolatban az emlékezetünkben, minden más feledésbe merült. Mit tudunk a baktriákról azon kívül, hogy ismerték a kétpúpú tevét? Mi másra emlékezünk a szamaritánusokkal kapcsolatban, mint hogy egyikük irgalmasan viselkedett?

Minden nép történetének egy külön fejezetet szentelünk. Ez tartalmazza a rövid jellemzést, illetve egy térképet arról a helyről, ahol éltek vagy amely a befolyásuk alá tartozott. Ezt követi a civilizáció tündöklésének és hanyatlásának története, bemutatja a jeles uralkodókat, valamint azt az értékrendet, mely meghatározta életüket. A könyv foglalkozik a lakosság megélhetési módjával, az építészet és a kereskedelem fejlődésével, a körülöttük elő népekkel való kapcsolattal és a katonai hódításokkal is. A szöveget illusztrációk és fotók egészítik ki, amennyiben vannak fennmaradt emlékek, pl. épületek, ókori városok maradványai, szobrocskák, ékszerek vagy épp több ezer éves írásos emlékek.

Az egyes fejezetek végén érdekességeket olvashatnak arról, milyen nyomot hagytak maguk után az egyes népek a mai kor emberének pl. a Bibliában, a mítoszokban és mondákban, az egyes nyelvekben, kultúrákban, az építészetben és a jogrendszerben vagy épp a hadászatban és a kinológiában…

 

A könyvben külön fejezetben szereplő népek:

 

akkádok, amurrúk, kánaániak, elámiak, hettiták, hükszószok, tengeri népek, Izráel eltűnt törzsei, arámiak, filiszteusok, dórok, frígek, illírek, lüdök, szikeloszok, médek, káldok, kusiták, baktriaiak, thrákok, épeirosziak, szabinok, szamaritánusok, garamantok, numidiaiak, szarmaták, nabateusok, keltiberek, galaták, arvernusok, catuvellaunusok, icének, batavusok, dákok, alánok, vandálok, vizigótok, osztrogótok, alemannok, jütök, heftaliták

 • Philip Matyszak
  Az ókori világ elfeledett népei
  Kiadó: Lingea
  Kiadás éve: 2022
  Oldalszám: 288
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789635050970

 • Cikkszám
  548296
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés