Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az ismeretlen Kimi Räikkönen - 40 éves KIMI RAIKKÖNEN

-25%
ÚJ
Az ismeretlen Kimi Räikkönen - 40 éves KIMI RAIKKÖNEN
 • Az ismeretlen Kimi Räikkönen - 40 éves KIMI RAIKKÖNEN
 • Az ismeretlen Kimi Räikkönen - 40 éves KIMI RAIKKÖNEN
 • Az ismeretlen Kimi Räikkönen - 40 éves KIMI RAIKKÖNEN
4 299 Ft
Akció: 3 224 Ft
Kezdete: 2019.10.16   A készlet erejéig!

"Csodálatos lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - mondja Kimi. De persze ő is tudja, hogy ilyen világ nem létezik, és nem létezhet. Lehet fűnyírót vezetni inkognitóban, de nem egy hétmillió eurós versenyautót.

Kimi Räikkönen, a Jégember a Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb alakja, és mégis jórészt ismeretlen: szűkszavú megnyilatkozásait imádják a rajongói, akik nyilván szeretnének többet is megtudni erről a fantasztikus sportolóról.

Az egyik legnagyszerűbb - és legnépszerűbb - mai finn prózaíró, Kari Hotakainen erre vállalkozott: hogy megismerje az embert a csillogó, lélegzetelállító díszletek mögött. Könyve nem hagyományos sportolóéletrajz, hanem stílusával is magával ragadó irodalmi mű egy szerény származású - és a sztárallűröket máig is szerényen kerülő - emberről, aki világbajnok lett, dúsgazdag ember, a finnek bálványa, ikonja és valóságos brand. Egy világhírű, és mégis ismeretlen sportoló fantasztikus, humoros és megható portréja.

Hotakainennek sikerül az, ami még senkinek: szóra bírta Kimit - de a képet kiegészítik a hozzá legközelebb álló emberek: anyja, testvére, felesége, barátai, pilótatársai, csapatfőnökei, szerelői is a visszaemlékezéseikkel és a sztorikkal, amelyek nemcsak Kimit, az embert varázsolják elénk, hanem a világot is, amelyben él: azoknak az embereknek a világát, akik irdatlan pénzeket keresve ugyan, de az életüket kockáztatják minden egyes versenyen.

 

2019. október 17-én 40 éves KIMI RAIKKÖNEN finn autóversenyző. Mint szinte valamennyi versenyzőtársa, ő is gokartban ülve szerette meg a száguldás varázsát, tízévesen már versenyzett. Előbb a finn mezőnyben aratott sikereket, majd a skandináv bajnokságokon parádézott, 1999-ben pedig elindult első "igazi" autóversenyén, a Formula-Renault osztályban. Rá egy évre már ő nyerte a brit sorozatot, ezt méltányolva pedig tesztelni hívta a Forma 1-es Sauber istálló. Amely le is szerződtette pilótának, s 2001-ben mutatkozott be a Forma 1-es világbajnoki mezőnyben. Az első idény végén rögtön a 10. lett, úgyhogy átigazolt a McLarenhez, és tovább lépdelt előre, 2002-ben 6., rá egy évre összetett 2. lett, mindössze két ponttal maradt el a világbajnoktól, Michael Schumachertől. A 2004-es év nem sikerült se neki, se a McLarennek (az autóval volt a baj), de rá egy évre már megint nagyszerűen ment minden, így a végelszámoláskor ismét a dobogó második fokára állhatott fel, ezúttal Fernando Alonso előzte meg. Aztán 2007-ben felért a csúcsra: megnyerte a világbajnokságot. Jégember, azaz Iceman a beceneve, amely a sisakján is olvasható, s azért kapta, mert a versenyeken nyugodt, nem kapkod, igazi hűvös skandináv. De ez az éghajlat meg is felel neki, hiszen amikor elmenekült hazája adórendszere elől, a fagyos Finnországból nem a napos Monacóba, hanem az alpesi Svájcba tette át a székhelyét. Elsőnek feleségül is egy északi szépséget kért, a 2000-es skandináv szépségkirálynőt vezette oltár elé. 2014-ben váltak el, majd 2016-ban újra megnősült, s szintén egy modellt vett el. Két gyereke van. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

Kövessen bennünket a Facebookon is = Skandinávia-Baltikum és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Skandinávia és a Baltikum - a mi szemünkkel

 • Kari Hotakainen
  Az ismeretlen Kimi Räikkönen
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 264
  ISBN: 9789634791515

 • Cikkszám
  125155
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés