Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az intellektus méltósága - 25 éve hunyt el PÁSKÁNDI GÉZA

-25%
ÚJ
Az intellektus méltósága - 25 éve hunyt el PÁSKÁNDI GÉZA
 • Az intellektus méltósága - 25 éve hunyt el PÁSKÁNDI GÉZA
 • Az intellektus méltósága - 25 éve hunyt el PÁSKÁNDI GÉZA
 • Az intellektus méltósága - 25 éve hunyt el PÁSKÁNDI GÉZA
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2020.05.18   A készlet erejéig!

Páskándi Géza esszéi a világról, az emberről és művészetéről gondolkodás kiemelkedő nemzeti dokumentumai. A különböző időszakokban, folyóiratokban, fórumokon megnyilatkozó műveknek – s a kéziratban maradt munkáknak – ez az első átfogó gyűjteménye az ezredfordulós évtizedek magyar létének és művészetének számos alapkérdését veti fel. Az írásokban kiélesítve mutatkoznak meg az irodalomról, a képző-, az építő-, a zeneművészetről, a hagyományról, a nyelvről, az országról, a történelemről beszélő író arcvonásai. A kisebbségi léttől az Istennel, a természettel való kapcsolatokig, az elődök emlékétől a jelenkori alkotó ember történelmi és kulturális helyzetének értelmezéséig terjednek gondolatai.

A kötet esszéiben az olvasó a magyar és az európai intellektusnak – a művészet és a tudomány területeiről egyaránt építkező –, a legnagyobb gondolkodók arányaihoz mérhető boltozatával szembesül.

2020. május 19-én 25 éve hunyt el PÁSKÁNDI GÉZA író és költő. Egészen fiatalon kötelezte el magát az irodalommal, tizenhatévesen már több romániai lap munkatársa volt. Bátran kiállt azonban az 1956-os magyar forradalom mellett, s ez nemcsak pályafutását törte ketté, de ő maga is kegyetlenül megszenvedte, hat év börtönt kapott, s megjárta a Duna-delta munkatáborait. 1974-ben települt át Magyarországra, a Kortárs főmunkatársa lett, élete utolsó éveiben pedig a Nemzeti Színház irodalmi tanácsadója volt. Az irodalom minden ágában maradandót alkotott, gyermekmeséi éppúgy kiválóak, mint filmjei, például a Hány az óra Vekker úr? és a Holnap lesz fácán. A legnagyobb sikert azonban drámáival aratta, színművei - köztük a sokak szerint legjobbnak ítélt Vendégség - nemcsak a magyar színpadokon szerepeltek, de eljutottak külföldre is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Páskándi Géza
  Az intellektus méltósága
  Kiadó: Magyar Napló
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 312
  ISBN: 9786155195624

 • Cikkszám
  765598
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés