Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az indiánok - 205 éve hunyt el TECUMSEH

-25%
ÚJ
Az indiánok - 205 éve hunyt el TECUMSEH
 • Az indiánok - 205 éve hunyt el TECUMSEH
1 690 Ft
Akció: 1 268 Ft
Kezdete: 2018.10.04   A készlet erejéig!

Hogyan kerültek az indiánok Amerikába?
Fedezzük fel hétköznapjaikat, harcművészetüket, ismerkedjünk meg törzseikkel, hőseikkel!
A pedagógusok és szakemberek közreműködésével készült KIS FELFEDEZŐ ZSEBKÖNYVEK interaktív módon keltik fel a kisgyermek érdeklődését az élőlények, a természet, a történelem és a technika világa iránt. A könyvsorozat tagjai együtt minienciklopédiává állnak össze, amely a legalapvetőbb ismereteket közvetíti a környezetünkről.

2018. október 5-én 205 éve hunyt el TECUMSEH indián törzsfőnök. Születésekor édesanyja, Susogó Fű - azaz Methotasa - meteort látott az égen, ezért nevezte el Tecumseh-nek, azaz Hulló Csillagnak. A sóni indiánok reménybeli főnöke a fehérek elleni harcok közepette nőtt fel, sok családtagja elestét kellett megélnie, elveszítette apját és testvérét is. Amire felnőtt, és átvette a törzsfőnöki tisztet, megerősödött benne a felismerés, csak a különböző indián törzsek összefogásával sikerülhet megállítaniuk a fehérek erőszakos előrenyomulását, ezért aztán az egység megteremtését tekintette legfőbb feladatának. Célját azonban nem sikerült elérnie, így a William Henry Harrison tábornok vezényelte amerikaiak - bár óriási veszteségek árán - győzelmet arattak felettük. Tecumseh óriási tekintélynek örvendett, s nem csak az indiánok, de a fehérek között is, legnagyobb ellenfele, Harrison is elképedve állapította meg, hogy "a feltétlen engedelmesség és tisztelet, amellyel övezik, elképesztő", máskor pedig kijelentette: "Ha nem velünk állna szemben, olyan birodalom megalapítója lehetne, mint az ősi mexikói vagy perui". A már életében legendák övezte indiánfőnök a vereség után beállt az angol hadseregbe, s jellemző képességeire, hogy dandártábornokká nevezték ki, és sok szép siker részese volt, részt vett például Detroit bevételében. Amikor azonban régi ellenfelével, Harrison tábornokkal - az Egyesült Államok későbbi elnökével - került ismét szembe, levette angol tábornoki egyenruháját, felöltötte ősi harci díszeit, s úgy ment a csatába, amelynek során halálos sebet kapott. Emlékét azonban máig ápolják Amerikában, s nemcsak a rézbőrűek, a sápadtarcúak is. Életéről egy sor izgalmas könyvet írtak, s több filmnek is főhőse lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 • Az indiánok
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 12
  ISBN: 9789631188035

 • Cikkszám
  692395
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés