Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Az imádságról és a vértanúságról

-30%
ÚJ
Az imádságról és a vértanúságról
4 600 Ft
Akció: 3 220 Ft
Kezdete: 2022.07.22   A készlet erejéig!

Órigenész az ókori görög nyelvű keresztény tudományosság és spiritualitás meghatározó alakja, aki a rendszeres teológia, a szentírási szövegmagyarázat, az apologetika és a lelkiség területén évszázadokon át meghatározó befolyást gyakorolt a keresztény gondolkodásra.

A kötetben közölt munkái közül Az imádságról, a Buzdítás a vértanúságra, valamint a Párbeszéd Hérakleidésszel és püspöktársaival című művei főleg mint lelki vezetőt mutatják be őt.

Az egyház kebelén belül zajló viták körébe tartozik a Szentírással kapcsolatos tudományos diszkusszióinak csoportja. Ezeknek a vitáknak valóságos gyöngyszeme Julius Africanus levele Órigenészhez és Órigenész erre írt válasza.

A Lukács evangéliumához készült – eredetileg katekumeneknek szánt – kommentárjai és homíliái alkalmat adnak számára, hogy érveljen Mária szüzességének tézise mellett, így ezek közül a hatodik és hetedik homília a mariológia egyik legkorábbi alapszövegének számít.

Órigenész műveinek jelen kiadását Caesareai Euszebiosz szavaival ajánljuk a hitében elmélyülni vágyó, vagy éppen érdeklődő, kereső olvasóknak: „azt tanította, hogy a magatartásnak pontosan egyeznie kell a szóval, és főleg emiatt vonzott – Isten kegyelmével megsegítve – sokakat követésére”.

 • Órigenész
  Az imádságról és a vértanúságról
  Szerkesztette: Vanyó László
  Fordította: Vanyó László, Somos Róbert
  Kiadó: Szent István Társulat
  Kiadás éve: 2022
  Oldalszám: 396
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789632779898

 • Cikkszám
  436773
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés