Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az ígéret - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK

-25%
ÚJ
Az ígéret - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK
 • Az ígéret - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK
 • Az ígéret - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK
3 570 Ft
Akció: 2 678 Ft
Kezdete: 2018.03.05   A készlet erejéig!

A kötet egyszerre háborús és szerelmes regény, amely a II. világháború elején játszódik. Egy elit kínai alakulat sorsát követhetjük nyomon, amely a brit-amerikai szakasz megsegítésére érkezik Burmába, miközben a japánok Kínát is megtámadták. Folynak az elkeseredett harcok, melyek során a kínai harcosoknak nemcsak a japán ellenséggel kell megküzdeniük, hanem brit szövetségeseik megvetésével is. A feszültség egyre nő, s a kínaiak nehéz döntés elé kerülnek: folytatják öngyilkos missziójukat vagy elmenekülnek. S miközben dúlnak a harcok, egy szerelmi történet bontakozik ki egy jó családba született lány és a kínai alakulatot vezető, paraszt származású fiú között. A lány Nyugaton tanult, és becsüli függetlenségét. A fiú írástudatlan, eddigi életét a falujában töltötte, modora sem nevezhető kifinomultnak. Mégis szerelem szövődik közöttük. Pearl S. Buck 1943-ban megjelent kötete magyarul ezúttal olvasható először.

2018. március 6-án 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK amerikai írónő. Voltaképpen írónak nem volt amerikai, hiszen előbb egy misszionárius lányaként, később férjével hosszú évekig élt Kínában, s a Nobel-díjat is a Kínában játszódó Az édes anyaföld című regényéért kapta. Mivel pedig kínai író nem részesült a legbecsesebb irodalmi kitüntetésben, ő a világ legnépesebb országának egyetlen Nobel-díjas szerzője, aki nem elég, hogy amerikai, ráadásul nő is. A regény azonban rendkívül izgalmas, hiszen Pearl a kínaiak mindennapi életét élve, személyes élmények birtokában írta, viszont mégiscsak egy idegen szemével ábrázolta a titokzatos ország viszonyait. Ezt a furcsa kettősséget persze az egész világon óriási érdeklődéssel fogadták, az Egyesült Államok legmagasabb politikai köreiben - főként katonai szemszögből - éppúgy lelkesen elemezték, mint az egykori Szovjetunióban, ahol az orosz kiadásról Lenin özvegye, Krupszkaja írt ismertetést. Az édes anyaföldet magyarra Kosáryné Réz Lola fordította le, és híres film is készült belőle. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Pearl S. Buck
  Az ígéret
  Kiadó: Tericum
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 283
  ISBN: 9786155285004

 • Cikkszám
  598435
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés