Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az ifjabb Johann Strauss - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Az ifjabb Johann Strauss - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Az ifjabb Johann Strauss - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Az ifjabb Johann Strauss - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Az ifjabb Johann Strauss - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
570 Ft

A Kék Duna és még annyi más híres keringő, A denevér, A cigánybáró szerzőjének ősei Budáról származnak. Ő maga – bár bécsi volt – itthon mindig egy kicsit magyarnak számított. Életében is nagy sikereket aratott nálunk, s népszerűsége a mai napig töretlen. Istenáldotta, kivételes tehetségű zeneszerző volt. Zenéjének ötletességét, eleganciáját, lendületét és báját kortársai is csodálták -egyebek közt Brahms és Wagner. De operettjei, táncai és indulói mindmáig ellenállhatatlanok. Nem hiába közvetíti a mi tévénk is minden évben a híres bécsi újévi koncerteket, amelyek főként az ő műveiből állnak.

A német szerző róla szóló életrajza olvasmányos, mindenki által érthető, de nem szirupos regény, hanem dokumentumokon alapszik. Művelődéstörténeti és társadalmi összefüggésekben, történelmi háttérrel mutatja be Strauss személyiségét, életét, pályáját, műveit.

A kötetet Albert István Az ifjabb Johann Strauss és Magyarország című kiegészítő fejezete, valamint életrajzi táblázat és műjegyzék teszi teljessé. Az illusztrációk is magyar vonatkozásúak.

2019. június 3-án 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS osztrák zeneszerző, a "keringőkirály". Híres zenészcsalád sarja volt, tagjai teljesen uralták a korabeli Bécs zenei életét. A népes família minden tagja zenélt; komponált, vezényelt, hegedült, tele volt velük a császárváros. Pedig mai ünnepeltünk szintén nagyhírű muzsikus apja mindent elkövetett, hogy fiait távol tartsa a muzsikától, nem hogy nem képezte őket, de tudomást sem vett róluk. A kis muzsikuspalánta is az asztal alá bújva, titokban hallgatta apja zenekarának játékát, s az öreg akkor hallott először arról, hogy a fia koncertet ad, amikor gratuláltak neki az utcán. Hősünk azonban olyan tehetség volt, hogy semmi nem akadályozhatta meg sikereit, ő lett minden idők leghíresebb keringőszerzője, ő teremtette meg a táncoperettet, a Denevér vagy A cigánybáró című színpadi művei pedig ma is szívesen játszott darabok világszerte. De emlékét még a konyhaművészet is megőrizte, bár a nevét viselő omlett magyar embernek talán nem annyira kedvence, lévén a tojás alá nem kolbászt vagy szalonnát, hanem narancsot karikáznak. Strauss bohém zenét komponált, s ő maga is bohém ember volt. Botrányosak voltak például házasságai. Elsőnek egy hétgyerekes nőt vett feleségül, aki házasságkötése előtt szétosztotta gyerekeit a vér szerinti apák között, s úgy ment hozzá feleségül. Második felesége egy 18 éves énekesnő volt, 25 évvel fiatalabb nála. Harmadik feleségének ugyan kicsit idősebb asszonyt választott, hiszen Adele már 21 éves volt, igaz, zenészünk viszont 58. Nem véletlenül áradozott Brahms a náluk töltött estékről: "óh, azok a keringők. És az a pezsgő! És az az asszony!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Norbert Linke
  Az ifjabb Johann Strauss
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás helye: Budapest
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 200
  ISBN: 9632821556

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  370199
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés