Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az idegen bajnok - 85 éves MOLDOVA GYÖRGY

-25%
ÚJ
Az idegen bajnok - 85 éves MOLDOVA GYÖRGY
 • Az idegen bajnok - 85 éves MOLDOVA GYÖRGY
 • Az idegen bajnok - 85 éves MOLDOVA GYÖRGY
 • Az idegen bajnok - 85 éves MOLDOVA GYÖRGY
3 000 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2019.03.08   A készlet erejéig!

Az Urbis Kiadó Moldova György több mint fél évszázados írói munkássága előtt tiszteleg az életműkötetek kiadásával, melyek sorában ez a kötet az első.

A könyv tartalma: Kalina Pál; Mandarin, a híres vagány; Ördögh Feri és a Tizenkét Házak; Elátkozott úton; Az idegen bajnok; A Szentháromság pusztulása; Menekülés; Éjszakai villamos; Petróleumfáklya; Tolvaj Ferdinánd; Magányos pavilon.

2019. március 12-én 85 éves MOLDOVA GYÖRGY író. Alaposan ismeri a magyar valóságot, és a múlt történelmi viharait. Kezdve ott, hogy a nyilas érában a budapesti gettóban várta a családjával egyetemben, hogy elvigyék, de végül Pesten élte meg a gettó felszabadítását. Aztán volt fűtésszerelő, dolgozott az építőiparban és konzervgyárban, javító-nevelő intézetben nevelőként, a filmgyárban dramaturgként - az ő forgatókönyvéből készült a Szerelemcsütörtök -, 1964-ben pedig ahogy akkoriban mondták: szabadfoglalkozású író lett. A régi nagyok nyomdokaiban járt: délelőtt a Hungária kávéházban kezdte, aztán a Kis Lucullus étterembe ment, mert ebédelni is kellett, a napi penzumot pedig a Széchényi Könyvtárban fejezte be. Így születtek szépirodalmi művei, például a Lakinger Béla zsebcirkáló, a Malom a pokolban, Az elbocsátott légió, a Negyven prédikátor, a Ferencvárosi koktél vagy A beszélő disznó. Riportkönyvei viszont teljesen szokatlan módon készültek, nem íróasztal mellett írta őket. Hónapokig járta a helyszíneket, sokszor együtt élt hőseivel, az Akit a mozdony füstje megcsapott, a Magyar atom, a Bűn az élet és A tékozló koldus bekerült a legolvasottabb magyar könyvek közé. Sorozatban adja ki önéletrajzát, amely Az utolsó töltény címmel jelenik meg, és az egyik legnagyobb könyvsikere volt kétkötetes Kádár János életrajza. Ezzel el is érkeztünk életútjának legkényesebb részéhez, sarkos véleménye az előző rendszerről, illetve a mai politikai helyzetről éles viták tárgya, sokan bírálják miatta. Ez azonban mit sem von le életművének értékeiből, és méltán kiérdemelte a Kossuth-díjat. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Moldova György
  Az idegen bajnok
  Kiadó: Urbis
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 275
  ISBN: 9786155289293

 • Cikkszám
  237773
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés