Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az evolúció - 135 éve hunyt el CHARLES DARWIN

-25%
ÚJ
Az evolúció - 135 éve hunyt el CHARLES DARWIN
 • Az evolúció - 135 éve hunyt el CHARLES DARWIN
 • Az evolúció - 135 éve hunyt el CHARLES DARWIN
 • Az evolúció - 135 éve hunyt el CHARLES DARWIN
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft
Kezdete: 2017.04.18   A készlet erejéig!

Az emberiség egyik tudományos csúcsteljesítményeként ünnepelt, ugyanakkor értékrendünk alapjait feldúló fenyegetésként gyalázott evolúciós elmélet mélyrehatóan átalakította az életről, a vallásról, saját eredetünkről, sőt magáról az elméletről alkotott képünket, és továbbra is viták tárgya. Ez az új adatokban és friss meglátásokban bővelkedő könyv, amely Darwin születésének 200., s főműve, A fajok eredete megjelenésének 150. évfordulóján lát napvilágot, az ismeretterjesztésen, tájékoztatáson túl izgalmas felfedezőútra is viszi az olvasót. Edward J. Larson, Pulitzer-díjas tudománytörténész könyvében végigvezet bennünket az evolúció "veszedelmes eszméjének" történetén annak XIX. század eleji elméleti előzményeitől Darwin és Russel Wallace nagyszerű frontáttörésein keresztül a DNS kettős spiráljának Watson-Crick-féle felfedezéséig, majd napjaink diadalmas neodarwinista szintéziséig és feltörekvő szociobiológiájáig.

2017. április 19-én 135 éve hunyt el CHARLES DARWIN angol természettudós. Amint mindenki tudja, ő volt az evolúciós elmélet kidolgozója, a fajok szakadatlan fejlődésének felismerője, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy ő maga éppen ellenkezőleg, a változatlanság mintaképének számított. Percre beosztott napirend szerint élt, amikor például gyerekei délután meghallották apjuk lépteit a lépcsőn lejövet, tudták: másfél perc múlva lesz négy óra. Ha a legkisebb eltérés adódott napirendjében, a szó szoros értelemben rosszul lett, szédült és hányt, a híres könyvének, A fajok eredetének kiadása előtti izgalmakba szabályosan belebetegedett, a lába bedagadt, bőrkiütések, kelések árasztották el a testét, a szeme pedig úgy begyulladt, hogy alig tudta kinyitni, egy barátjának írt levélben úgy jellemezte ezt az időszakot, hogy "olyan volt, mint a pokolban élni". Súlyos gyomorfájdalmai miatt nem tudott egyfolytában húsz percnél tovább dolgozni, a könyv utolsó levonatának javítását pedig végighányta. Akik csak így ismerték, talán el sem hitték, hogy fiatalon ötéves világkörüli hajóutat tett. Hazatérése után azonban felhagyott minden kalanddal, szakított minden szenvedéllyel, egyetlen kivételt tett, természetesen a szerelemmel. Érdekes módon ő, aki tökéletesen tisztában volt az öröklődés törvényeivel - és veszélyeivel -, a saját unokatestvérét vette feleségül, ezért aztán évekig leste szorongva, hogy gyermekei egészségesen születnek-e, nem lesznek-e fogyatékosok a rokonházasság következtében. S mivel tíz gyermeke született, jószerivel egész későbbi életében olyan dolog miatt rettegett, amelyet akkoriban talán ő ismert a legjobban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Edward J. Larson
  Az evolúció
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2009
  Oldalszám: 369
  ISBN: 9789630786973

 • Cikkszám
  659824
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés