Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az európai gondolkodás évezredei - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Az európai gondolkodás évezredei - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • Az európai gondolkodás évezredei - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • Az európai gondolkodás évezredei - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
 • Az európai gondolkodás évezredei - 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA
690 Ft

A filozófiatörténet nem száraz tudomány, hanem az értelemnek a valóság megismerése érdekében tett immár több évezredes és soha le nem záruló izgalmas utazásáról szóló kalandregény – minden bizonnyal ez lesz az első következtetésünk, ha végigolvassuk Hegedüs Gézának AZ EURÓPAI GONDOLKODÁS ÉVEZREDEI című új könyvét.

Az utóbbi évtizedek során ez a kötet az első olyan filozófiatörténet, amely az elmúlt két és fél ezer esztendő filozófiáját nem abból a szempontból vizsgálja, hogy a nagy gondolkodók felfedezéseiből mi tekinthető a marxista világszemlélet előképének. Hegedüs Géza minden filozófiai rendszert a megértés és a megértetés szándékával vesz szemügyre, ily módon világlátások és világértelmezések színes, büszkeséget keltően változatos kavalkádját vonultatva fel a szemünk előtt.

Fontos érdeme a kötetnek, hogy a filozófia történetét nem kiragadottan, hanem a művelődéstörténetbe – a művészetek és az egyes tudományágak fejlődéstörténetébe – ágyazva mutatja be, számos apró érdekességgel szórakoztatva az olvasót.

AZ EURÓPAI GONDOLKODÁS ÉVEZREDEI mindenekelőtt azok számára íródott, akik az iskolában egyáltalán nem tanultak filozófiát, vagy az egyetemi, főiskolai filozófiaórákat mintegy „érintetlenül” vészelték át, de haszonnal forgathatják a mai középiskolások, főiskolások és egyetemisták is.

2019. április 9-én 20 éve hunyt el HEGEDÜS GÉZA író. Rendkívül sokoldalúan művelt ember volt, s mivel legendás mesélő, erről a tévénézők milliói is meggyőződhettek. Számos ismeretterjesztő műsorban szerepelt ugyanis, halála előtt nem sokkal például a Pipafüstben mesélt a kultúrhistória izgalmas érdekességeiről, de bármilyen témáról órákig tudott előadni, igen élvezetesen. Nemcsak remek előadó volt - a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanáraként nemzedékek kedvence lett, óráira alig lehetett beférni -, de kiváló stílusban írt is, ezért aztán irodalom- és színháztörténeti könyvei is nagyon kedveltek. Kivételesen termékeny szerző volt, könyveinek száma száz körül lehet, csak regényből több mint egy tucatot írt, de verseiből is kiadott vagy tíz kötetnyit. A csúcsot azonban rádióműsoraival tartja, állítólag több mint ezerben szerepelt, bár kétséges, hogy össze tudta-e valaki számolni. Ha csak nem ő maga tette ezt, mert akkor természetesen ez is tényként könyvelhető el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hegedüs Géza
  Az európai gondolkodás évezredei
  Kiadó: Trezor
  Kiadás éve: 1992
  Oldalszám: 288
  ISBN: 9637685243

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  664636
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés