Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az erdélyi fejedelemség hadserege - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ

-25%
ÚJ
Az erdélyi fejedelemség hadserege - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Az erdélyi fejedelemség hadserege - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Az erdélyi fejedelemség hadserege - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Az erdélyi fejedelemség hadserege - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Az erdélyi fejedelemség hadserege - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.07.22   A készlet erejéig!

A 896-ban alapított magyar állam, 1000-től keresztény Magyar Királyság, 1920-ig az egész Kárpát-medencét magában foglalta, a mai Horvátország pedig a magyar Szent Korona alá tartozó társország volt. Az "Egy ezredév hadban" könyvsorozat ennek az államnak a katonai kultúráját, fegyverzetét, a huszár által méltán világhírű jellegzetes hadviseletét mutatja be hadtörténeti korszakonként színes rekonstrukciós rajzokon, angol és magyar nyelven.

2017. július 28-án 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ festő. Szokatlan életutat járt be; teológiát tanult a Hittudományi Akadémián, és éppen ötven éve, 1967-ben szentelték pappá. Már tanulmányai során is festegetett, és ezt papként sem hagyta abba, bár képzettséget nem szerzett, mert a Képzőművészi Főiskolára sokadjára sem vették fel. Tehetsége azonban hamar utat tört magának, az Élet és Irodalomban megjelent rajzai révén országos ismertséget szerzett. Egyébként budapesti létére igazi falusi művész, évtizedek óta ideje legnagyobb részét salföldi házában, a Balaton-felvidéken tölti, ahol birkanyájat tart, és gazdálkodik. Meg persze fest, képeit több kiállításon is bemutatta, híres képe A szabadságharc hadserege, a Magyar huszárok, a Királyért és hazáért, a Belső tárlat, valamint a könyv alakban is kiadott A magyar hősök arcképcsarnoka, és már könyvet is írtak róla. lelkesen kutatja A magyar történelmi viseleteket és a népi építészetet, kutatási eredményeit rajzban is megörökíti, azokból pedig könyveket szerkeszt. Sok évvel ezelőtt egy furcsa, botrányos eset kapcsán került a figyelem középpontjába a neve: ő ugyanis annak a Herman Ottó a Kis-Balatonnál című képnek a festője, amelyre az első Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkárának születésnapi mulatságán az államtitkár kabinetfőnöke célbalőtt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Somogyi Győző
  Az erdélyi fejedelemség hadserege 1559-1690
  The Army of Transylvania 1559-1690
  Kiadó: Zrínyi
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 79
  ISBN: 9789633275948

 • Cikkszám
  199864
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés