Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Az ember tragédiája / Mózes

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Az ember tragédiája / Mózes
 • Az ember tragédiája / Mózes
790 Ft
 • Madách Imre
  Az ember tragédiája / Mózes
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 398
  ISBN: 9631501981

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Madách Imre
  Cím
  Az ember tragédiája / Mózes
  ISBN
  9631501981
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  678314
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. január 21-én 200 éve született MADÁCH IMRE drámaíró, költő, publicista, akadémikus

  Utóbbi három "foglalkozása" tulajdonképpen nem számít - bár egyébként fontos -, de  drámaíróként Katona József mellett a helye, s ez már értékítélet is. Az ember tragédiája című műve ugyanis szinte felülmúlhatatlan; e nélkül nincs magyar dráma, nincs magyar színház és nincs magyar irodalom sem.

  Ugyanakkor iskolai tanulmányainkból is tudjuk, hogy világirodalmi jelentőségű remekműve nem aratott osztatlan elismerést, s bár az értő irodalmárok többsége - például Arany János - kedvezően fogadta, és olvasmányként tényleg siker lett, igazi megnyilvánulási formájában nem ért célba, vagyis írója életében nem került színpadra.

  Szegény Madách egyébként sem volt a szerencse fia, gyerekkora óta állandóan betegeskedett, állapota miatt később még az annyira örömmel fogadott szabadságharcban sem vehetett részt - igaz, minden támogatást megadott a harcolóknak, majd később a bujdosóknak, így mégis kiérdemelte a börtönt. A nőkkel sem volt szerencséje, apja korai halála után rettentő szigorú anyja nevelte, akinek befolyása alól élete végéig nem szabadult, házassága pedig hamar tönkrement. Tulajdonképpen anyja felügyelete elől menekült huszonévesen egy meglehetősen szabados életű lány karjaiba, aki aztán rútul megcsalta, amikor ő éppen börtönben ült.

  Fájdalmas csalódásának egyetlen haszna lett; az ihlette halhatatlan drámai költeményének híres Kepler-jelenetét. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés