Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az elveszett lélegzet - 210 éve született EDGAR ALLAN POE

-20%
ÚJ
Az elveszett lélegzet - 210 éve született EDGAR ALLAN POE
 • Az elveszett lélegzet - 210 éve született EDGAR ALLAN POE
 • Az elveszett lélegzet - 210 éve született EDGAR ALLAN POE
 • Az elveszett lélegzet - 210 éve született EDGAR ALLAN POE
 • Az elveszett lélegzet - 210 éve született EDGAR ALLAN POE
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2019.01.20   A készlet erejéig!

Edgar Allan Poe a modern krimi atyja, a klasszikus rémtörténetek, misztikus elbeszélések mestere. Írásai a mai olvasók számára éppúgy izgalmasak, mint születésük idején. Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának hatodik tagjaként megjelent, A fekete macska című Poe-kötet sikere után most újabb válogatást adunk közre a szerző legnépszerűbb műveiből.


Az elveszett lélegzet című kötetben a címadó elbeszélés mellett többek között A perverzió démona, Az Usher-ház pusztulása, a Beszélgetés egy múmiával című novellák és a szerző legismertebb verse, A holló is olvasható. A kötetben szereplő műveket Babits Mihály, Pásztor Árpád és Tóth Árpád fordították.

2019. január 19-én 210 éve született EDGAR ALLAN POE EDGAR ALLAN POE amerikai költő. "Vele kezdődik az amerikai költészet, de Amerika azóta se adott nagyobb költőt a világnak" - írta róla Hegedüs Géza -, s ennek bizonyítására legyen elég csak A holló című zseniális versét említeni, amelyet tucatnyi költőnk fordításában olvashatunk magyarul. De ő az "atyja" a fantasztikus irodalomnak és a kriminek is. A Morgue utcai gyilkosság című elbeszélése az első detektív- regény, s a legjobb krimiszerzőknek ma is Edgar Allan Poe-díjat osztanak. Mindezek ellenére az amerikaiak nem szerették és nem becsülték semmire, mert élő ellenpéldája volt annak az ott dívó hitvallásnak, hogy aki igyekszik az boldogul, Poe ugyanis igyekezett, és nem vitte semmire. Ebben persze közrejátszott az is, hogy igencsak léha életet élt, már az iskolából is azért tanácsolták el, mert kártyadósságai miatt botrányokat csinált. Gimnazista kora óta masszívan ivott, utcalányokhoz járt, és amikor 27 évesen megnősült, 13 éves unokatestvérét vette el. Nem sok babér termett neki a hadseregben sem, rendes állásban pedig ha két évig volt. Ekkor újságíróként és lapszerkesztőként dolgozott, s bár remek írásai emelték a példányszámot, részegen mindig összeveszett a tulajdonossal. Nem is bírta sokáig szervezete züllött életmódját, teljesen lecsúszott, élete utolsó éveiről szinte nem is tudunk semmit. Halála előtt két nappal bukkant fel újra, amikor az utcán találtak rá, s alkoholmérgezéssel szállították kórházba. Ott halt meg negyvenévesen. Úgy feltételezhető, hogy éppen esett az eső, amikor csont részegen kibotorkált egy külvárosi kocsmából, elesett, s már nem tudott felkelni. A hidegben tüdőgyulladást kapott, s végül az vitte el. Ma is sok titok övezi, születésnapján évtizedek óta rejtélyes dolgok történnek a hamvait örző temetőben: egy ismeretlen minden évben három szál rózsát és egy üveg konyakot tesz a sírjára. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 • Edgar Allan Poe
  Az elveszett lélegzet
  Kiadó: Alinea
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 186
  ISBN: 9786155303494

 • Cikkszám
  847493
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés