Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az elsodort falu - 140 éve született SZABÓ DEZSŐ

-25%
ÚJ
Az elsodort falu - 140 éve született SZABÓ DEZSŐ
 • Az elsodort falu - 140 éve született SZABÓ DEZSŐ
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2019.06.09   A készlet erejéig!

Nem is olyan régen, még a tiltott könyvek listáján szerepelt a 20. századi magyar nagyepikának e jelentős alkotása, amely a két világháború közötti hazai és kisebbségi magyar szellemi élet talán legnagyobb hatású alakítója volt a szépirodalmi művek közül.


Egy erdélyi falu földbirtokos (Böjthéék) és papi (Farczádyék) családjának alakjait állítja regényének középpontjába a szerző. A cím jól kifejezi a tartalom történeti magját: azt, hogy az ősi állapotában nyugalmas és harmonikus falusi világot miként rendíti meg a kiegyezés után bekövetkezett felemás polgárosodás, és sodorja el mindenestől a háború.

2019. június 10-én 140 éve született Kolozsvárott SZABÓ DEZSŐ író és publicista. A két világháború közötti magyar irodalom nagyhatású, de egyik legellentmondásosabb alakja volt, egyrészt fajvédő nézeteket hirdetett, másrészt viszont kiváló nyelvezetű prózája irodalmunk nagy értéke. Fő műve Az elsodort falu című regénye.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szabó Dezső
  Az elsodort falu
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 462
  ISBN: 9789632671635

 • Cikkszám
  682459
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés