Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az első magyar költőhöz - 120 éve született JORGE LUIS BORGES

-25%
ÚJ
Az első magyar költőhöz - 120 éve született JORGE LUIS BORGES
 • Az első magyar költőhöz - 120 éve született JORGE LUIS BORGES
 • Az első magyar költőhöz - 120 éve született JORGE LUIS BORGES
 • Az első magyar költőhöz - 120 éve született JORGE LUIS BORGES
4 290 Ft
Akció: 3 218 Ft
Kezdete: 2019.08.21   A készlet erejéig!

Borges utánozhatatlan író (és mégis, kevesen voltak az övéhez mérhető hatással a XX. század irodalmára): őt olvasva az ember mindig új és meghökkentő nézőpontból szembesül a létezés olyan nagy kérdéseivel, mint a valóság mibenléte és álomszerűsége; a végtelenség, az időfolyam és a szépséges világegyetem megragadásának örök álma; a véletlen szerepe; a megismerés és egyáltalán a gondolkodás célja és működése Meg az én gyönyöre a bölcseleti problémák mögött mindig ott van az emberi lélek rejtelme és az emberi szív dobbanásának üteme is: mint a tangóban! Mert Borges ízig-vérig argentin marad, miközben belakja műveivel az egész világot és történelmet. Válogatásunkban Borges minden nagy műve szerepel: elbeszéléseinek, esszéinek és költeményeinek is a legjava; köztük olyan írások, amelyek korábban magyarul sohasem jelentek meg.

Valósággal megőrültem érte. Éjszakákon át olvastam az írásait a barátaimnak. Azonnal magamra ismertem benne. Szerelem volt első látásra. Umberto Eco

2019. augusztus 24-én 120 éve született JORGE LUIS BORGES Nobel-díjas argentín író, költő, kritikus, egyetemi tanár. Verseire, prózai írásaira, elbeszéléseire a metafizikus szemlélet jellemző. îrásai többnyire valamilyen művelődéstörténeti érdekességre épülnek, fantasztikus elbeszélései sem a természettudományok, hanem a történelem témaköréből születtek. Sok írása olvasható magyarul, talán amiatt is, mert nagyon könnyű fordítani, tudatosan kerülte ugyanis a bonyolult kifejezéseket, a nyelvi leleményeket, valójában nem is becsülte sokra a spanyol nyelvet, ő maga "lezüllöttnek" nevezte, amikor összehasonlította az általa csodált latinnal. Művészetének külön érdekessége számunkra, hogy sok művének vannak magyar vonatkozásai, Az első magyar költőhöz címmel verset is írt, de például egyik hősének a Juan de Panonia nevet adta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jorge Luis Borges
  Az első magyar költőhöz
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 592
  ISBN: 9789634052104

 • Cikkszám
  305644
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés