Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az éjszaka pásztorai - 20 éve hunyt el JORGE AMADO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Az éjszaka pásztorai - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
 • Az éjszaka pásztorai - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
570 Ft

Martim káplár csodaszép idegen asszonyt hoz a házhoz, s ezzel furcsa bonyodalmak kezdődnak Salvador de Bahia külvárosában. A kívánatos Marialva tüzes tekintete mély sebeket éget a férfiszívekbe, de különösen a Potyavásár nevezetes kikiáltójának, Pintyőkének a lelkivilágát zavarja meg. Ám az igaz barátság állja a sarat és diadalmaskodik az asszonyi praktikákon.

A házasság gyönyöreiből, de leginkább gyümölcseiből, de leginkább gyümölcséből a Néger Massunak is kijut a része. Keresztapa kellene a kisfiának, de annyi a barátja, hogy képtelen választani közülük. A földöntúli hatalmak azonban segítségére sietnek, s így lesz Massu az egyik néger isten keresztkomája.

Nem kevésbé kalandos história bonyolódik a Macskanyúzó domb körül. A deszkaviskók lakói komoly háborúságba keverednek a telejtulajdonossal, s ily módon a rendőrséggel is. A magas politikai körökben a szónoki emelvényeken dúl a harc: a nép igaz és kevésbé igaz barátainak fondorlatos ügyeskedésével mégiscsak kelepcébe szorítják a „tisztakezű” rendőrfönököt. Bahiában végre megnyugosznak a kedélyek, hiszen most már – hála a rendőrök fegyverének – vadonatúj istenkéjük, Kergekakas Jesuino szelleme vigyáz kedves komáira.

Amado regényében – nagyszerű életművéből is kimagasló alkotásában – kedves humorral és megható szeretettel megrajzolt népi alakok, modern kópéfigurák mulatságos kalandjai elevenednek meg; a megindító és derűs történetekben pellengérre kerül a képmutatás, az álszent szemforgatás, a politikai intrika, a nyerészkedők kapzsisága – a szegényember megannyi élősdije.

 

2021. augusztus 6-án 20 éve hunyt el JORGE AMADO brazil író. Egész életében irodalommal foglalkozott, még riói joghallgató volt, amikor megjelent első regénye, A karnevál országa. Amely rögvest botrányt is kavart, s ez állandósult később is, írásai vagy politikai megnyilvánulásai miatt szinte folyamatosan üldözték, többször élt emigrációban. Művei a világirodalom megbecsült alkotásai, magyarul is nagyon sok olvasható közülük, például a Zsubiabá, a Holt tenger, A kikötő rémei, A reménység lovagja, a Végtelen földek, A vén tengerész, Az éjszaka pásztorai és a Flor asszony két férje. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Latin-Amerika és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Karibi-Latino - Latin-Amerika magyar szemmel

 • Jorge Amado
  Az éjszaka pásztorai
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 452
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv, de a papírborító hiányzik

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  125038
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés