Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az álmok veszélyes dolgok... - 75 éves ERNYEY BÉLA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Az álmok veszélyes dolgok... - 75 éves ERNYEY BÉLA
 • Az álmok veszélyes dolgok... - 75 éves ERNYEY BÉLA
 • Az álmok veszélyes dolgok... - 75 éves ERNYEY BÉLA
 • Az álmok veszélyes dolgok... - 75 éves ERNYEY BÉLA
 • Az álmok veszélyes dolgok... - 75 éves ERNYEY BÉLA
590 Ft

Rögtön az elején tisztázzunk valamit. Ez a könyv nem memoár. Ez a könyv nem helyreigazítás vagy kérkedés. Ez a könyv bosszú. Bosszúm mindazokon, akik erőszakkal másnak akartak láttatni és azokon, akik erőszakkal másnak láttak. Ez a könyv minden hibájával együtt az én könyvem. Van benne recept és vers. Van benne szerelem és színház. Van benne lent és fent. Mert ez a könyv az életem.

2017. június 10-én 75 éves ERNYEY BÉLA színész. A hatvanas években a magyar háziasszonyok százezreinek szívét dobogtatta meg híres filmsorozatával, a fél ország várta izgatottan a tévé képernyője előtt, milyen újabb kalandokba bonyolódik Princ, a katona. A sorozat révén a jóképű fiatalember általános népszerűséget szerzett, a Vígszínházba például Ruttkai Éva partnereként vonzotta esténként a közönséget. Valódi sztárrá azonban külföldön vált, itthon ugyanis akkoriban nem szívelték a hozzá hasonló, "nyugati típusú" sztárokat. Princ összecsomagolta hát katonazsákját, és pár év alatt a német nyelvterület ünnepelt színésze lett. A legfényesebb csillagokkal játszott együtt, több díjat nyert, bár sikereiről akkoriban kevés hír jutott el hozzánk. Akkor is főként szerelmi ügyeiről számolt be a korabeli sajtó, természetesen elítélő hangnemben, bár nemigen ért célt az akkori kulturpolitika, mert az olvasók nemhogy megbotránkoztak volna viselt dolgain, de egyenesen irigyelték miatta. Az utóbbi években több olyan német sorozat is elkerült a magyar képernyőkre, amelyben játszott, ilyen volt például A nagykövetasszony, a Csupa-csupa élet és a Három a doktor. De pár éve hazajött, és újra, őszülő halántékkal is népszerűséget szerzett, előbb Sztárleltár, majd Hölgyválasz címmel ment sorozata a televízióban. A műsorok befejeződtek, pedig ha csak személyes ismerőseit vonultatná fel bennük, akkor is máig tarthatnának. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Ernyey Béla
  Az álmok veszélyes dolgok...
  Kiadó: Iris
  Kiadás éve: 1987
  Oldalszám: 263
  ISBN: 9633306647

   

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  779394
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés