Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az álmok asszonya - 130 éve született CSÁTH GÉZA

-25%
ÚJ
Az álmok asszonya - 130 éve született CSÁTH GÉZA
 • Az álmok asszonya - 130 éve született CSÁTH GÉZA
2 400 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.02.12   A készlet erejéig!

A modern magyar próza első, máig nagy hatású alakja Csáth Géza. Orvos és író, az emberi test és lélek alapos ismerője, a század eleji fénylő, fülledt szecesszió magyar hőse irodalmunkban. Legerősebb alkotói igénye az ember újrafelfedezése. A valóság és a képzelet síkján egyforma biztonsággal mozog, az idill, a tragikum és a groteszk egyaránt vonzza, az örökkévalóságba lendítő gyönyör éppúgy érdekli, mint a fájdalom misztikumának színes tüzei. Sokat írt a nőkről. Válogatásunkban ezen írásait kötöttük csokorba, s nyújtjuk át - nem csak nőknek. Nővé válásról, évődésekről, hódításokról, nagy szerelmekről és csalódásokról, féltékenységről, a házasélet jó és rossz oldalairól, férfiak nőkkel kapcsolatos okoskodásairól és a nők másságáról szólnak a novellák. Csáth szerette a nőket, ahogy az élet egyéb örömeit is. Az életvágy, a nagybetűvel írt Élet lázas igenlése mélyről eredő, jellegzetes alapélménye volt. Az élet szükségszerű fájdalmai elől azonban folyamatosan menekült, így álmai tökéletes asszonyát is csak a narkotikumtól bódult álmokban találhatta meg.

2017. február 13-án 130 éve született Szabadkán CSÁTH GÉZA író. Eredetileg orvos volt, így könnyen jutott morfiumhoz, amelynek szedésével végül teljesen tönkretette az egészségét. Meggyilkolta a feleségét, ő maga pedig öngyilkos lett. Labilis lelkiállapota jól tükröződik írásaiban is, művei a modern lélektani regény előfutárai. Legismertebb könyve A varázsló kertje. Janika című tragikomédiáját korunkban is szívesen játsszák színházaink. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Csáth Géza
  Az álmok asszonya
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2009
  Oldalszám: 247
  ISBN: 9789632670522

 • Cikkszám
  154812
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés