Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az agresszió - 30 éve hunyt el KONRAD LORENZ

-25%
ÚJ
Az agresszió - 30 éve hunyt el KONRAD LORENZ
 • Az agresszió - 30 éve hunyt el KONRAD LORENZ
 • Az agresszió - 30 éve hunyt el KONRAD LORENZ
 • Az agresszió - 30 éve hunyt el KONRAD LORENZ
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2019.02.25   A készlet erejéig!

Konrad Lorenz ezzel a könyvével robbant be a viselkedéstudományok harcias világába az ötvenes években. Témája az agresszió, az állatok legfontosabb viselkedés-szabályozó mechanizmusa, melynek működése révén az állatcsoportokban kialakul a rangsor, és lehetővé válik az erőforrások biológiailag optimális elosztását különösebb harcok nélkül.

Ezt a biológusok számára könnyen érthető viselkedést járja körbe Lorenz a legkülönbözőbb fajok: halak, madarak, emlősök vizsgálatával, sőt az utolsó oldalakon szó esik arról az emberről, mint az állatfajok egyikéről, akiben szintén működik ez a szabályozó mechanizmus, bár a kultúra korlátai között. Ezt a felismerést nehezen emésztették meg a társadalomtudományok; Lorenz ironikusan meg is jegyezte, hogy a könyvével kapcsolatos reakciók is szépen bizonyítják az emberi agresszió létét és kíméletlenségét. Csányi Vilmos

2019. február 27-én 30 éve hunyt el KONRAD LORENZ osztrák etológus. Ő az etológia, a magatartáskutatás tudományának megalapozója, direkt neki hozták létre 1950-ben a Max Planck Összehasonlító Magatartáskutató Központot, amelynek persze ő volt az igazgatója is. Kutatásait 1973-ban orvosi Nobel-díjjal ismerték el. Nem csak tudományos munkákat írt, de népszerű könyveket is, magyarul is több olvasható közülük, a legnagyobb sikert a Salamon király gyűrűje aratta. A mai környezetvédők őt tekintik a zöld mozgalom atyjának. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Konrad Lorenz

  Az agresszió

  Kiadó: Helikon

  Kiadás éve: 2013

  Oldalszám: 345

  ISBN: 9789632274478

 • Cikkszám
  502766
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés