Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Az Ezredesné

-25%
ÚJ
Az Ezredesné
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2018.06.20   A készlet erejéig!

Az immár nálunk is ismert finn írónő 2017-ben megjelent, Az Ezredesné című regényének lappföldi hősnője egyes szám első személyben mondja el egy aszimmetrikus szerelem fogságában leélt fiatalságának történetét. Apja barátjának és politikai harcostársának erőszakos közeledése már gyermekként eldönti a sorsát, de kiszolgáltatottságát sokáig ellensúlyozza egyrészt a férfi elismertsége, gazdagsága, a hozzá tartozó fiatal nő sikerekkel járó, központi szerepe, másrészt hozzá való, feltétel nélküli kötődése és teljes erotikus odaadottsága.

A történelmi változások mentén bekövetkező emberi és társadalmi összeomlásból a mindennapi vegetálás és egy újabb – másképp – aszimmetrikus szerelem segítségével áll lábra az Ezredesné. „Második” életében a szülőföld otthonosan ősi, szinte civilizáción kívüli világában talál magára az asszony, sikeres író lesz, aki saját élettörténetének feltárásával a finn történelmi közelmúlt egy eltűnt, szívesen eltagadott rétegére nyit ajtót.

Rosa Liksom Lappföld szülötte, új regényének hősei segítségével érzékletes és hiteles képet rajzol ennek a legendás északi tájnak a valóságáról, a 20. századi finn történelemben játszott tragikus szerepéről.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is = Skandinávia-Baltikum és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Skandinávia és a Baltikum - a mi szemünkkel

 • Rosa Liksom
  Az Ezredesné
  Kiadó: Széphalom Könyvműhely
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 187
  ISBN: 9786155479465

 • Cikkszám
  836324
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés