Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Augustus (John Williams) - 2005 éve hunyt el AUGUSTUS

-25%
ÚJ
Augustus (John Williams) - 2005 éve hunyt el AUGUSTUS
 • Augustus (John Williams) - 2005 éve hunyt el AUGUSTUS
 • Augustus (John Williams) - 2005 éve hunyt el AUGUSTUS
 • Augustus (John Williams) - 2005 éve hunyt el AUGUSTUS
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2019.08.15   A készlet erejéig!

John Williams utolsó regénye 1973-ban megkapta a Nemzeti Könyvdíjat. Mintha maga a szerző is tudta volna, hogy az Augustus lesz a hattyúdala, papírra vetette benne mindazt, amit a világról, az életről, a művészetről és a politikáról gondolt. Így született meg minden idők egyik legvarázslatosabb történelmi regénye.

Nagybátyja, Julius Caesar brutális meggyilkolása után Octavius, a félénk és tanulni vágyó tizenkilenc éves ifjú hirtelen rádöbben, hogy ő a mérhetetlen római hatalom örököse. Az a sors vár rá, hogy ádáz pártcsatározások, véres háborúk és családi viszályok közepette átalakítsa a birodalmat, és a nyugati világ legnagyobb uralkodójává váljon: Caesar Augustusszá, az első római császárrá.

John Williams levelekből, naplórészletekből és feljegyzésekből álló, gyönyörűen komponált regényét olvasva az az érzésünk, hogy ott sétálunk az ókori Róma utcáin, a Forumon, és izgulunk egy-egy több nézőpontból bemutatott ármány kimenetelén, költőkkel, politikusokkal és széplányokkal járunk lakomákra, ámulattal figyeljük, hogyan befolyásolja a szerelmet, a barátságot, a családi kapcsolatokat a politika, a mindenek elé helyezett, kíméletlen államérdek.

John Williams (1922-1994) amerikai író, költő. Denverben tanult, majd tanított irodalmat. Főbb művei: Nothing but the Night (1948), Butchers Crossing (1960) és a Stoner (1965).

2019. augusztus 19-én 2005 éve hunyt el AUGUSTUS római császár. Gaius Octavianus nagybátyja, Iulius Caesar meggyilkolása utáni zavaros években vetette meg hatalmának alapjait, Marcus Antonius és Marcus Lepidus társaságában triumvirátust alapított, majd ellenségeit és barátait egyaránt legázolva egyszemélyes hatalmat szerzett Rómában. Ő volt a hatalmas birodalom első egyeduralkodója, akinek regnálása rendkívül jó emléket hagyott a rómaiakban és a kései utókorban egyaránt. A politikai és a gazdasági helyzet megszilárdult, s az első császár alatt élte aranykorát a római kultúra. Jobb is arra emlékezni, hogy az Augustus legbelső köréhez tartozó Maecenas - a mecénás szó névadója - bőkezűen támogatta az alkotók egész sorát, mint arra, hogy a császár valójában számító diktátor volt, aki leghűségesebb embereit is meggyilkoltatta, ha ellene fordultak. Augustus későbbi kedvező megítélésében nagy szerepet játszott, hogy utódainak nagy többsége hidegfejű gyilkos vagy vérengző elmebeteg volt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Williams
  Augustus
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 394
  ISBN: 9789633552773

 • Cikkszám
  400421
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés