Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Átváltozások - 55 éves VARNUS XAVÉR

-20%
ÚJ
Átváltozások - 55 éves VARNUS XAVÉR
 • Átváltozások - 55 éves VARNUS XAVÉR
 • Átváltozások - 55 éves VARNUS XAVÉR
 • Átváltozások - 55 éves VARNUS XAVÉR
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2019.04.25   A készlet erejéig!

Részben személyes emlékeiből, részben képzeletének termékeiből áll össze a furcsa történet: a főszereplő fiú és közeli barátjával közösen eltöltött évek, majd a barát igen különös elvesztése. Az orgonaművésznek nem ez az első könyve, de ebben a műfajban ez a bemutatkozó kötete, melynek írásával az volt a fő célja, hogy megismertesse a közönséget az általa kitalált nem mindennapi témával.

Egy igaz barátság bemutatásával indul a regény, ám hirtelen a barátok egyike eltűnik a valóságból és az emberek emlékezetéből is. Mi történt valójában? A olvasó izgalmas választ kap erre a kérdésre.

2019. április 29-én 55 éves VARNUS XAVÉR orgonaművész. Zenész család sarja, francia nagypapája 1917-ben jött hazánkba, dzsessz-zongorista édesapja pedig ott zenélt a Körhinta című filmben, amikor Törőcsik Mari táncolt a vendéglőben. Xavér örökölte a papa tehetségét, sőt, igazi csodagyerek volt, tizenhárom évesen már nyilvános koncertet adott a Mátyás-templomban. Pályája azonban Párizsban vett lendületet, s mivel akkoriban még útlevéllel sem nagyon nezezen lehetett utazni, a vékonydongájú srác a vonat vécéajtója mögé bújva jutott ki a művészetek fővárosába. Ott a minap leégett Notre Dame-székesegyház orgonistájánál tanult, de a magyar hatóságok állandóan zaklatták, hogy jöjjön haza, mert jogellenesen tartózkodik Nyugaton. Az volt a szerencséje, hogy tehetségére felfigyelt egy francia államtitkár, aki Budapesten járva megkérte az akkori hazai kulturális élet pártirányítóját, Aczél Györgyöt, hogy hagyják már békén szegény fiút. Aczél erre konzuli útlevelet küldött neki, így Xavér szabadon utazhatott, és később legálisan térhetett haza is. Kanadából jött vissza, amint azt az egész ország megtudhatta, Xavért ugyanis a hazai közönség Friderikusz Sándor egykori showműsorának közreműködőjeként ismerte meg, ő pedig arra használta fel ismertségét, hogy a zenét népszerűsítse. Komolyzenei tévéműsort csinált, hangversenyeire így talán azok is elmentek, akik egyébként nem tették volna. A Művészetek Palotájának új nagyorgonáján adott koncertjét rögzítették, s a korong egy év alatt négyszeres platinalemez lett, ami még sosem történt meg a magyar komolyzene történetében. Azóta is sok nagysikerű koncertet adott, pedig megint nem él itthon. Pár éve Berlinbe költözött, és sokat van Torontóban, ahol a fia él. A komolyzene egykori fenegyereke nemrég óta boldog nagypapa. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Varnus Xaver
  Átváltozások
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 152
  ISBN: 9789630982191

 • Cikkszám
  808778
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés