Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Árpád-házi Szent Erzsébet (Jaksche-Kuklay) - 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET

-20%
ÚJ
Árpád-házi Szent Erzsébet (Jaksche-Kuklay) - 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET
 • Árpád-házi Szent Erzsébet (Jaksche-Kuklay) - 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET
 • Árpád-házi Szent Erzsébet (Jaksche-Kuklay) - 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET
 • Árpád-házi Szent Erzsébet (Jaksche-Kuklay) - 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET
 • Árpád-házi Szent Erzsébet (Jaksche-Kuklay) - 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.07.03   A készlet erejéig!

Árpád-házi Szent Erzsébetnek ma soha nem látott népszerűsége van. Sokan úgy ismerik, mint a bajba jutottak jótevőjét, a szegények és betegek védőangyalát. Gerald Jaksche rövid életrajzában áttekinti és szemléletesen bemutatja Erzsébet életének minden állomását: magyarországi szülőhelyét, Wartburg várát, a Marburgi kórházat, korai halála utáni csodákat és szentté avatását. Mindezt közel hozzák számunkra a kortársaknak a könyv függelékében közölt tanúságtételei, és az első önéletrajzok részletei. Az olvasmányos könyv olyan tudományos eredményeket is tartalmaz, melyek ismerete nélkül ma már nem lehet szakszerű életrajzot írni a világ legnépszerűbb magyar asszonyáról.

2017. július 7-én 810 éve született ÁRPÁDHÁZI SZENT ERZSÉBET türingiai hercegnő. A Bánk bánból is jól ismert II. András magyar király és Gertrúd királyné leánya volt, s a talán nem túl profán megfogalmazás szerint, a legéletrevalóbb szentek egyike. Csodálatos szépséggel áldotta meg ugyanis a Teremtő, s férje, a türingiai őrgróf őszintén szerette az egyébként már gyermekként ráerőszakolt magyar királykisasszonyt. Erzsébetnek sem volt ellenére a frigy, bár kisebb lelki válságot azért okozott neki, amint az egykorú beszámoló írja: "Minthogy férjét mély szerelemmel szerette, sajnálta, hogy nem érdemelhette ki a szüzesség dicsőségét". Szentté avatása után, későbbi egyházi életrajzíróinak bizony nagyon találékonynak kellett lenniük, hogy az elragadó, vidám fiatalasszony életmódjának szenthez méltó magyarázatot találjanak. Erzsébet szeretett például szépen öltözködni, csinosan, felékszerezve mutatkozni férje előtt, de persze "nem a test gőgjéért, de Istenért, nehogy alkalmat adjon férjének a vétkezésre, hogy benne valami nem tetszőt talál". Férje sok tetszőt is talált benne, így bizony sokszor engedett a test csábításának, Erzsébet pedig - szenthez méltó módon - azért könyörgött az Istenhez, "hogy mint engedelmes és szerető feleség eleget tehessen férje kérésének, s örömöt szerezzen neki". De szentségéhez kétség sem férhet, férje halála után kolostorba vonult. Halála után az oltáron fekvő testre maga II. Frigyes császár tette rá saját koronáját. Szent István mellett ő a másik magyar szent, akinek tisztelete a római katolikus egyházban külön elbírálásban részesül: az egész világon kötelező megünnepelni emléknapjukat. (Születésének pontos napját csak a hagyomány teszi erre a napra.) (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gerald Jaksche, Kuklay Antal
  Árpád-házi Szent Erzsébet
  Kiadó: Kairosz
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 157
  ISBN: 9789636624712

 • Cikkszám
  174916
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés