Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Árnyak az alagútban - 110 éve született KOLOZSVÁRI GRANDPIERRE EMIL

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Árnyak az alagútban - 110 éve született KOLOZSVÁRI GRANDPIERRE EMIL
 • Árnyak az alagútban - 110 éve született KOLOZSVÁRI GRANDPIERRE EMIL
590 Ft

A Tegnap, a Szabadság, az Utolsó hullám, a Hullámtörők, a Béklyók és barátok nagy sikerű kötetei után az író folytatja önéletrajzi regénysorozatát. Legfrissebb könyvében csípős szellemességgel, humorosan az egykorú vicceket, anekdotákat is felhasználva a személyi kultusz időszakának légkörét jeleníti meg, a túlideologizálás és az eltorzult hit keverékéből kialakuló felemás emberi magatartásformákat idéz elő. Művének lapjain éppúgy megismerkedhetünk az egykorú kulturpolitika, az irodalmi szerkesztőségek, mint az utca mindennapos életével a „csodakáderek” és az egyszerű emberek helyzetével, közérzetével. S habár Kolozsvári Grandpierre Emil olykor megtörtént eseményeket, lezajlott eseményeket is felhasznál alapanyagként, mint igazi művész sosem egyszerűen másolja a valóságot, hanem a kor különböző figuráinak jellegzetes gesztusaiból, elejtett szavaiból, viselkedési modelljeiből állítja össze következetes és gazdag, sűrített és tipikus jellemeit.

 

2017. január  15-én 110 éve született Kolozsvárott KOLOZSVÁRI GRANDPIERRE EMIL író, kritikus és műfordító. A  Nyugat harmadik nemzedékének jelentős prózaírója volt, termékeny szerző, aki értékes tanulmányokat éppúgy írt, mint tudós esszéket. Legnépszerűbbek azonban sajátos humorú regényei, illetve novellái, ismert könyve a Nők apróban, a Harmatcseppek és a Szeplős Veronika. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kolozsvári Grandpierre Emil
  Árnyak az alagútban
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1983
  Oldalszám: 276
  ISBN: 963271945

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  781039
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés