Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Aranykoporsó - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Aranykoporsó - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
 • Aranykoporsó - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
 • Aranykoporsó - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
 • Aranykoporsó - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
570 Ft
Nincs raktáron

A nagy katonacsászár Diocletianus idejében játszódik ez a remekül megírt történelmi regény, Móra egyik legsikeresebb, legnépszerűbb alkotása. Az utolsó keresztényüldözések és a római birodalom dekandeciájának korában vagyunk: tanúi leszünk régi és új harcának, a rabszolgatartó erkölcs és a keresztényi humanizmus összeütközésének. A nagy körkép központi alakja egy fiatal pár, az ő finom eszközökkel elmesélt szerelmi történetük alkotja a mű cselekményének fő vonalát, de körülöttük ott lüktet az egész óriási birodalom élete. A császári palotától a társadalom perifériáján tengődő nincstelenek viskójáig mindenhová betekinthetünk – vezetőnk egy nagy író, aki egyben az ókor tudósa is.

A kötet végén valóságos kis lexikon segíti elő a történelmi mitológiai és filológiai utalásokban gazdag mű megértését.

2019. február 8-án 85 éve hunyt el MÓRA FERENC író. A múlt század elején Szegedre került, s a Szegedi Napló munkatársa volt haláláig, sőt, pár évig a lap főszerkesztői teendőit is ellátta, 1917-től pedig a Városi Múzeumot is igazgatta. Elbeszéléseiben és regényeiben a parasztság kiszolgáltatottságát ábrázolta - igen nagy érzékenységgel. 1905-ben kezdett ifjúsági műveket írni, 1922-ig több mint ezer írása jelent meg az Én Újságom című gyermeklapban, s ezen művei az ifjúsági irodalom klasszikusaivá tették. Az ő regényéből készült a Hannibál tanár úr című film. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Móra Ferenc
  Aranykoporsó
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1961
  Oldalszám: 554
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  506389
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés