Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Arany Lacinak + DVD - 195 éve született PETŐFI SÁNDOR

-25%
ÚJ
Arany Lacinak + DVD - 195 éve született PETŐFI SÁNDOR
 • Arany Lacinak + DVD - 195 éve született PETŐFI SÁNDOR
2 390 Ft
Akció: 1 793 Ft
Kezdete: 2018.01.01   A készlet erejéig!

Petőfi Sándor híres versének szereplői életre kelnek a rajzfilmen. A vers első filmes változatát tartalmazza a könyvhöz mellékelt DVD Szabó Gyula hangjával, kicsiknek és nagyoknak. Olvasd, nézd és hallgasd!

2018. január 1-jén 195 éve született Kiskőrösön PETŐFI SÁNDOR költő, a magyar líra legnagyobb alakja. Remélhetőleg mindenki tud róla mindent, hiszen mégis-csak nemzeti költőnkről van szó, így tehát a halála óta eltelt több mint másfél évszázad alatt közmegegyezésre kellett jutni még a vitatott kérdésekben is, amelyeket aztán azóta nem nagyon bolygat senki. Pedig lenne min meditálni, itt van például mindjárt születésének pontos időpontja. Minden iskolás úgy tudja, hogy szilveszteri gyerek, újévre született, s ez is áll a kiskőrösi evangélikus egyházi anyakönyvben. Petőfi szülei és rokonsága azonban nem kiskőrösi volt, a keresztszülőknek úgy kellett odautazni a keresztelőre, s ha már az év első napján ott voltak, korábban kellett értesülniük a kis Petrovics gyerek világra jöttéről, tehát ezek szerint Petőfi nem születhetett a keresztelője napján. A január 1-jei dátum mellett szól viszont az, hogy a magas gyermekhalandóság miatt akkoriban a gyerekeket már születésük napján megkeresztelték, különösen, ha csenevésznek születtek, nehogy anélkül haljanak meg. És legnagyobb költőnk bizony igencsak pöttöm, vézna csecsemő volt, állítólag spirituszos vízben fürdették, hogy egyáltalán megmaradjon. Szerencsére megmaradt, lánglelkű forradalmár és zseniális költő lett belőle, de hosszú kort így sem ért meg szegény, az eddigi közmegegyezés szerint 1849. július 31-én halt hősi halált a segesvári csatamezőn. Amit az utóbbi években szintén vitatnak egyesek... (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Petőfi Sándor
  Arany Lacinak + DVD
  Klasszikusok rajzfilmen
  Kiadó: Sanoma 
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 36
  ISBN: 9786155008955

 • Cikkszám
  954899
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés