Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Arab tudományok és találmányok nagy könyve - 980 éve hunyt el AVICENNA

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 2 db
Arab tudományok és találmányok nagy könyve - 980 éve hunyt el AVICENNA
 • Arab tudományok és találmányok nagy könyve - 980 éve hunyt el AVICENNA
 • Arab tudományok és találmányok nagy könyve - 980 éve hunyt el AVICENNA
 • Arab tudományok és találmányok nagy könyve - 980 éve hunyt el AVICENNA
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2019.12.25   A készlet erejéig!

A könyv a tudományos felfedezéseken és találmányokon keresztül mutatja be az arab civilizáció felvirágzását és elterjedését Mohamed próféta törzsének első hódításaitól a birodalom aranykoráig: Bagdadban, al-Khvárizmi a tízes számrendszert alkalmazza, Kairóban al-Házen a fényjelenségeket tanulmányozza, Iszfahánban Avicenna a tudományok szintjére emeli az orvoslást, Damaszkuszban al-Sátr lelkesen tanulmányozza a csillagászatot

Amikor a birodalom a 15. században hanyatlásnak indul, Európa lesz a tudományos kutatás központja, de az európai tudósok még hosszú ideig az arab nyelvű kéziratokra támaszkodnak.

Térkép, időrendi táblázat és szómagyarázat segíti az ismeretek elmélyítését.

2017. júniusában 980 éve hunyt el AVICENNA perzsa tudós. Ibn Szína volt a neve, s munkássága egyaránt mély nyomot hagyott a filozófiában és a csillagászatban, a fizikában és a kémiában, a geológiában és a nyelvtudományban, de még a költészetben és a zenében is. Igazi polihisztor volt, a kora középkori tudomány minden ágát művelte, s mindet az akkori legmagasabb szinten. Közel 250 könyvet írt, leghíresebb munkája a Gyógyítás. Amiből az is látszik, hogy a legnagyobb tekintélynek orvosként örvendett, hírnevét még egészen fiatalon alapozta meg, amikor - mint egy Ezeregyéjszakai mesében - meggyógyította a súlyosan beteg bokharai emirt. Fele királyságot ugyan nem kapott jutalmul, de szabadon használhatta a Számánidák páratlanul gazdag könyvtárát, amelynek segítségével korának legműveltebb emberévé képezte magát. Egyébként még ma is élhetne, kidolgozott ugyanis egy halál elleni elixírt is, s amikor meghalt, utasítása szerint legkedvesebb tanítványa szépen hozzá is fogott az előírt negyven üvegcsényi csodaszerrel kenegetni a testét. A 39. adag gyógyszer után Avicenna el is kezdett éledezni, ám a fiú ettől úgy megrémült, hogy a negyvenediket elejtette... /1037 júniusában hunyt el, de halálának pontos napját nem ismerjük./ (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Anne Blanchard, Emmanuel Cerisier
  Arab tudományok és találmányok nagy könyve
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 63
  ISBN: 9789631197785

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  307088
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés