Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Anyegin

-20%
ÚJ
Anyegin
 • Anyegin
 • Anyegin
 • Anyegin
1 399 Ft
Akció: 1 119 Ft
Kezdete: 2022.02.06   A készlet erejéig!

A szentimentális regényeket olvasgató, önmagát regényhősnők helyébe képzelő Tatyjána beleszeret a távoli fővárosból érkező Anyeginbe. A világirodalom egyik leghíresebb levelében szerelmet vall neki, a férfi azonban visszautasítja. Aztán a végén a két főhős újra találkozik: ekkor a nagyvilági férjes asszony, Tatyjána kap szerelmes levelet Anyegintől, és ő utasítja vissza a férfit. Bár van még a regényben névnapi ünnepség, rejtélyes álom, tragédiába torkolló férfibarátság, halálos kimenetelű párbaj, mégis egyszerű cselekmény ez. A varázs azonban évszázadok óta tart. Ahogy a magyar irodalom egyik legnagyobb Anyegin-rajongója, Kosztolányi Dezső írta: "Ott áll Tatjána, Olga, Anyegin és Lenszkij, mint egy örökkévaló álomban, mozognak, sírnak és teáznak, egymásra merednek, s úgy rémlik, nem is múlnak el soha."

 • Alekszandr Puskin
  Anyegin
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 286
  ISBN: 9789634059073

 • Cikkszám
  396971
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. február 10-én 185 éve hunyt el ALEKSZANDR PUSKIN orosz költő

  Gazdag földesúri családból származott, és igazi különlegességként dédapja egy valódi néger volt, aki Nagy Péter cár főtisztjeként szolgált. Puskin büszke is volt ősére, Nagy Péter szerecsenje című írásában meg is emlékezett róla.

  Ritkaságszámba ment az is, hogy már gyerekkorában megtanult oroszul, az előkelőknél ugyanis akkoriban a francia volt divatban, Tolsztoj is csak felnőtt fejjel sajátította el az orosz nyelvet. Puskin viszont már tizenötévesen olyan verseket faragott, amelyek válogatott költeményei közé is bekerültek, később pedig olyan világsikerű műveket írt mint az Anyegin, a Borisz Godunov és a Pikk dáma. A rendszer azonban nemigen méltányolta művészetét, forradalmi költészete miatt rendre száműzetésbe küldték, de népszerűsége miatt nem merték bántani.

  Végzetét a nők okozták, pontosabban fogalmazva szépséges, de csapodár felesége. Az asszony ugyanis oly nyíltan flörtölt egyik lovagjával, hogy Puskin kénytelen volt kihívni párbajra. Mielőtt a tett színhelyére ment, megkérdezte feleségét, megsiratja-e majd. "Azt siratom meg, akit megölnek" - válaszolta a céda menyecske, akinek végül férjét kellett elsiratnia - ha megtette persze -, a pisztolypárbajban ugyanis Alekszandr Szergejevics kapott halálos sebet. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés