Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Anyám balladát táncol - 50 éve hunyt el SINKA ISTVÁN

-25%
ÚJ
Anyám balladát táncol - 50 éve hunyt el SINKA ISTVÁN
 • Anyám balladát táncol - 50 éve hunyt el SINKA ISTVÁN
 • Anyám balladát táncol - 50 éve hunyt el SINKA ISTVÁN
3 000 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2019.06.12   A készlet erejéig!

Mintha Ady Endre elátkozott hortobágyi poétája nyitotta volna dalra a száját, végre felszabadulva konok végzete alól. Balladái az ősi népballadák poétikáját életre keltő költeményei – mára elnyerték helyüket a magyar irodalomtörténeti hagyományban. Ezek közé a balladák közé tartozik az Anyám balladát táncol című szuggesztív költeménye is, ez igen magas művészi szinten mutatja be a Sinka-balladák világképét, képzetvilágát és költői eszközeit. Ennek a versnek méltó helye van modern költészetünk magaslatán, és Sinka Istvánnak is méltó helye van azok között a nagyszerű költők között, akiket a jelen könyvsorozat bemutat. A verset legnagyobb íróink és irodalomtörténészeink méltatják (Ágh István, Görömbei András, Móricz Zsigmond, Németh László, Sőtér István stb.).

2019. június 17-én 50 éve hunyt el SINKA ISTVÁN író és költő. Juhászbojtár volt, és egy lap irodalmi pályázatára a mezőről küldte be első verseit. îgy fedezték fel tehetségét, és hosszas rábeszélés után végül felhagyott a pásztorkodással. De műveiben később is gyakran foglalkozott a falu világával, a paraszti élettel. Remek költői elbeszélése a Pásztorének, és rendkívül érdekes olvasmány önéletírása, a Fekete bojtár vallomásai, melyet egyébként sorozatban sugárzott a Magyar Rádió.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sinka István
  Anyám balladát táncol
  Kiadó: Nap Kiadó
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 234
  ISBN: 9789639658622

 • Cikkszám
  299237
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés