Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Angyalok lázadása - 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE

-25%
ÚJ
Angyalok lázadása - 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE
 • Angyalok lázadása - 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE
 • Angyalok lázadása - 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE
 • Angyalok lázadása - 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE
 • Angyalok lázadása - 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE
3 800 Ft
Akció: 2 850 Ft
Kezdete: 2019.10.11   A készlet erejéig!

Anatole France nagy kedvvel és fantáziával emeli be a fantasztikumot szatíráiba az egykori Swift és a majdani Bulgakov rokonaként. A pingvinek szigetében az emberré váló madarak történelmét írja meg, majd az 1914-ben megjelent Angyalok lázadásában a rebellis égiekét. Mi lenne - teszi föl a kérdést az író -, ha az Úr ellen egykor elbukott angyalok újabb kísérletet tennének, s férfi és női alakban megjelennének a századfordulós Párizs lakói közt, velük együtt fuldokolva a baj és szenvedés tengerében. És persze a szerelmi szenvedély, a testiség viharaiban.

2019. október 12-én 95 éve hunyt el ANATOLE FRANCE francia író. Művészete igen megosztotta az irodalmárokat, Apollinaire például rajongott érte, Louis Aragon viszont "undorító szellemi ripacs"-nak nevezte, sőt halálakor a szürrealisták az Egy hulla című röpiratban "búcsúztak tőle", amelyből kevés idézet bírná el a nyomdafestéket. A modern irányzatokat követő költők ellenszenvét csak fokozta iránta, hogy példátlan megbecsülésnek örvendett a hivatalosság részéről, beválasztották az akadémikusok közé, megkapta a Nobel-díjat, és egymaga több pénzt keresett könyveivel, mint a szürrealisták együttvéve. Sokan irigyelték tőle műveinek hatalmas példány- számait, sőt még szerelmeit is. Anatole France ugyanis kimondottak csúnya férfi volt, a nők mégis bolondultak érte, egy szépséges fiatal amerikai nő még öngyilkos is lett miatta. Szoros kapcsolat fűzte Márkus Ottíliához is - akit Ady Endre csak Itókának hívott -, sikerei csúcsán neki diktálta le az Angyalok lázadása című könyvét. Itóka különben a magyar irodalom értékeivel is megismertette, Ady-verseket fordított neki, s bár arra nem tudta rávenni, hogy az írófejedelem Budapestre jöjjön, hatalmas bajuszát magyar bajuszpedrővel kenegette. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Anatole France
  Angyalok lázadása
  Kiadó: Új Palatinus
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 310
  ISBN: 9789632741444

 • Cikkszám
  588222
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés